Mainos

Havukka-Ahon ajattelijan kuvauspaikkoja etsitään Kainuusta

Kuvaukset alkavat ensi kesänä. Elokuvan on tarkoitus tulla ensi-iltaan vuonna 2006.

Veikko Huovisen romaaniin perustuvaa Havukka-ahon ajattelija -elokuvaa suunnitellaan kuvattavaksi Kainuussa. Elokuvan tuotantoyhtiö Fantasiafilmi etsii parhaillaan elokuvaan sopivia kuvauspaikkoja Puolangalta. Kuvausten on tarkoitus alkaa ensi kesänä.

Tuottaja Asko Apajalahti kertoo, että yhtiö etsii pääasiassa vanhoja harmaita taloja kuvauskohteikseen. Hänen mukaansa suurin osa kohteista on jo löytynyt, kuten esimerkiksi Havukka-aho ja valtaosa romaanin kylän muista taloista. Apajalahden mukaan Havukka-ahon ajattelija on tarkoitus kuvata lähes kokonaan Puolangalla. Ainoastaan talveen sijoittuvaa unikohtausta kaavaillaan kuvattavaksi Näsijärven jäällä Tampereella.

Havukka-ahon ajattelijan ohjaa Kari Väänänen. Hän on tehnyt myös elokuvan käsikirjoituksen. Asko Apajalahden mukaan elokuvan juoni seuraa uskollisesti Veikko Huovisen alkuperäistekstiä.

Pääosassa Pirkka-Pekka Petelius

Elokuvan pääosaa eli korpifilosofiKonsta Pylkkästä esittää Pirkka-Pekka Petelius. Muita näyttelijöitä ei elokuvaan ole vielä kiinnitetty.

Asko Apajalahti kertoo, että kuvauspaikkojen etsimisen jälkeen elokuvalle ryhdytään hankkimaan rahoitusta. Hänen mukaansa elokuvan budjetti on reilu miljoona euroa.

Suomen Elokuvasäätiö on jo tukenut elokuvaa. Se myönsi sille keväällä 30 000 euron suuruisen kehittämistuen. Havukka-ahon ajattelijan ensi-illan on tarkoitus olla vuonna 2006 alkuvuodesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.