Harvinaisen julma ja nöyryyttävä velkariita äityi törkeäksi raiskaukseksi Kuopiossa – neljä vangittuna, yksi epäillyistä nainen

11:12
Velat voivat johtaa pahimmillaan väkivaltaan. Rikospaikka on aiemmin kertonut järjestäytyneen rikollisuuden velanperinnän koventuneen.

Kuopiossa on siirtymässä syyteharkintaan törkeä väkivaltarikos, jossa kolmea miestä ja yhtä naista epäillään julmasta väkivallasta velan vuoksi. Tapauksessa epäillään muun muassa törkeää raiskausta ja törkeää pahoinpitelyä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Juha Korhonen kertoo, että tapauksessa entuudestaan toisensa tunteiden henkilöiden välille oli syntynyt riitaa, joka oli kärjistynyt erilaisiksi väkivallanteoiksi.

– Siinä on jonkinasteisesta velkaantumisesta todennäköisesti lähtenyt tämä riita, hän arvioi MTV Uutisille.

Epäillyistä nuorin oli parikymppinen, vanhin nelikymppinen.

"Harvinaisen julma ja nöyryyttävä teko"

Väkivaltarikosten epäillään tapahtuneen viime lokakuussa. Tapauksesta aiemmin uutisoinut Savon Sanomat kertoo, että pahoinpidelty keski-ikäinen mies oli jätetty tien varteen kaupungin ulkopuolelle. Uhri oli tavattu kävelemästä paikalta ja toimitettu sairaalahoitoon, jossa hän ei ollut kertonut vammojen todellista syytä. Miestä kerrotaan viillellyn ja lyödyn seksuaalisen väkivallan lisäksi. Savon Sanomat kertoo tekoa myös videoidun.

– Kyllä tämä on tietyllä tavalla poikkeuksellinen ja kokonaisuutena harvinainen, Korhonen sanoo.

– Harvinaisen julma ja nöyryyttävä teko, hän kuvailee.

Hän arvioi esitutkinnan valmistuvan tällä tai ensi viikolla. Syyte on nostettava tammikuun loppuun mennessä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja