Mainos

Hartwallin ja Coca-Colan yhteistyö päättyy

Hartwallin ja Coca-Colan välinen yhteistyö päättyy ensi vuoden lopussa. Coca-Cola ryhtyy itse hoitamaan tuotteidensa tuotantoa, myyntiä ja jakelua vuoden 1999 alusta alkaen.

Yhteistyön päättymisen syynä olivat Hartwallin toimitusjohtajan Jussi Länsiön mukaan yhtiöiden toisistaan poikkeavat pitkän ajan strategianäkemykset.

Coca-Cola-tuotteiden osuus Hartwallin kokonaismyyntimäärästä oli viime vuonna 86 miljoonaa litraa eli 14,8 prosenttia ja liikevoitosta 8,9 prosenttia. Hartwallin kotimaan myynnistä Coca-Cola-tuotteiden osuus oli 22,4 prosenttia.

Coca-Cola maksaa Hartwallille vuosien 1997-1999 aikana korvauksena yhteistyösopimuksen purkamisesta yhteensä noin 200 miljoonaa markkaa. Korvauksesta hieman yli puolella on tulosvaikutusta, joka kirjautuu tänä ja ensi vuonna, kertoi Länsiö.

Korvaus sisältää Hartwallin Coca-Cola-toimintaan sitoutuneen vaihto-omaisuuden ja Hartwallin omistamat CC Cold Drink -yhtiön osakkeet, jotka siirtyvät Coca-Cola Companylle vuoden 1997 lopussa.

Länsiön mukaan neuvottelut yhteistyön päättämisestä käytiin hyvässä hengessä ja yhteisymmärryksessä. Pitkä siirtymäkausi antaa molemmille yhtiöille aikaa tarpeellisiin liiketoiminnan uudelleenjärjestelyihin.

Hartwallin yhteistyö Coca-Colan kanssa alkoi vuonna 1957. Viimeisen yhtiöiden välisen viisivuotisen valmistus-, myynti- ja markkinointisopimuksen voimassaoloaika päättyi viime maaliskuun lopussa.

Coca-Cola oli viime vuonna Suomen myydyin virvoitusjuoma. Sen osuus päivittäistavarakaupan virvoitusjuomamyynnistä oli 18,2 prosenttia. Toiseksi myydyin oli Hartwallin Jaffa, jonka osuus oli 6,9 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.