Mainos

Hartwall antoi tulosvartoituksen

Venäjän ruplan ennakoitua suurempi devalvoituminen heikentää Hartwallin koko vuoden tulosta, Hartwall kertoo aamulla julkaisemassaan pörssitiedotteessa. Tiedotteen mukaan yhtiön tammi-elokuun tulos on jonkin verran edellisvuotista parempi.

Helsingin pörssin mukaan kaupankäynti Hartwallin osakkeella jatkuu. Pörssi keskeytti eilen kaupankäynnin Hartwallin osakkeella sen jälkeen, kun toimitusjohtaja Jussi Länsiö oli kertonut Reutersille, että yhtiön toisen neljänneksen ja myös koko kuluvan vuoden tulosta rasittavat Venäjän talouskriisin myötä kasvaneet riskit.

Länsiö sanoo tiedotteessa, että elokuun loppuun mennessä devalvaatiolla ei ole ollut sanottavaa vaikutusta Hartwallin tytäryhtiön Baltic Beverages Holdingin (BBH) paikalliseen liiketoimintaan. Hartwall omistaa BBH:n puoliksi Pripps-Ringnesin kanssa.

Hartwall-konsernin tammi-elokuun tulosta ruplan heikkeneminen rasittaa kertaluontoisesti, mutta BBH:n valuuttavaraus kattaa osan heikkenemisestä. Hartwall arvioi BBH:n volyymien kehittyvän aiempien arvioiden mukaisesti eli nousevan 850-900 miljoonaan litraan. BBH:n loppuvuoden tulokseen vaikuttavat Venäjän osalta ruplan vaihtosuhde, toteutettavat hinnankorotukset sekä muutokset kuluttajan ostovoimassa ja käyttäytymisessä. Hartwallin tiedossa ei ole lisärasitteita oluen tuotannolle Venäjällä. Hartwallin viime vuoden tulos rahoituserien jälkeen oli 562 miljoonaan markkaa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.