Harri Holkeri aikoo yllättää vaimon ja siivota työhuoneensa

Vuosi sitten myymälävarkaan telomaksi joutunut ja lonkkansa loukannut valtioneuvos Harri Holkeri kertoo pitävänsä päiväjärjestyksensä ja samalla ajatuksensa selkeinä. Edelleen törmäyksestä toipuva Holkeri kävelee hitaasti, mutta jaksaa hymyillä ja vitsailla.

- Ei ole olossa kehumista, mutta en minä siitä aiheesta ala mitään kummempaa stooria esittämään, hän sanoo.

- On kaksi vaihtoehtoa: joko antaa periksi tai ei anna periksi, sanoo 72-vuotias Holkeri.

Entinen pääministeri ja kokoomuspoliiitikko kertoo päivien sujuvan tiettyjen rutiinien mukaan.

- Aamulla ensimmäisenä luen kaksi lehteä: Helsingin Sanomat ja Hufvudstadsbladetin. Jälkimmäistä luen ihan itsekkäistä syistä - haluan pitää ruotsin kielen taitoa yllä, Holkeri sanoo.

- Mutta on minulla on yksi toive ja unelma, hän jatkaa.

- Että saisin työhuoneeni siivottua. Vaimo sanoo sen olevan "ihan kauheassa" kunnossa, ja haluaisin yllättää hänet ja siivota sen. Hän on paljon tehnyt minun eteeni, mutta tämän yhden asian haluaisin tehdä itse. Pikku hiljaa järjestelen, kertoo Holkeri.

- Vaimohan se piti huolta myös siitä, että ehdin tänne Huomenta Suomeen ajoissa, kertoo lähetyksen 20-vuotisjuhlassa vieraillut Holkeri.

Harri Holkeri oli vieraana myös ensimmäisessä lähetyksessä 1.12.1989.

- Suomi siirtyi lähemmäksi länttä, kun alettiin tehdä aamulähetyksiä muiden maiden malliin. Se minulle tulee päällimmäisenä mieleen ensimmäisestä lähetyksestä, summaa Holkeri.

Lue myös:

    Uusimmat