Mainos

Harkimon halli valmis Hampurissa

Hampurissa Saksassa avattiin tänään suomalaisten urakoima monitoimihalli, joka on yksi Euroopan suurimmista. Hallin puuhamies Harry Harkimo suunnittelee saman hallimallin viemistä vielä useisiin Euroopan maihin.

Harry Harkimon aloittaman ja loppuun saattama monitoimihalli Saksassa hampurissa valmistui 16 kuukaudessa ja maksoi 83 miljoonaa euroa. Harkimo toi rahoitusidean Hampuriin Helsingin Areenastaan ja enimmilliään 17 000 henkeä vetävä halli maksetaan kokonaan yksityisin varoin, seikka, joka on tämän päivän Saksassa lyömätön etu.

- Hyvältä tuntuu. Tässä on ollut kauhea työ saada halli valmiiksi. Tämä on kuitenkin vieras maa, täällä vallitsevat vieraat tavat ja vieras toimintakulttuuri. Tämä ei ollut lainkaan niin yksinkertainen asia, kun tänne tullessa luulimme. Olemme oppineet paljon ja tulevaisuudessa meidän on helpompi rakentaa, jos päätämme rakentaa uusia areenoita. Silloin meillä on tämä konsepti selvillä, kertoo Harkimo.

Hampurissa on väänneety kättä monitoimihallista jo 40 vuotta. Kaupungissa uskotaan, että hallin rakentaminen tarvitsi rakentuakseen ulkopuolisen, joka ei lannistunut Saksan pahamaineisesta byrokratiasta.

Hampurin areenalla on tarkoitus järjestää 150 tapahtumaa joka vuosi. Kaupungin isät haaveilevat jo nyt suuresta tapahtumasta vuonna 2012. Silloin areena voisi olla olympialaisten tapahtumapaikkana.

Harkimo jatkaa monitoimihallien kehitelyä muualle Eurooppaan. Seuraava halli noussee Stuttgarttiin. Harkimo myy hallinrakennustuntemustaan yhteensä 10 paikkakunnalle Suomen ulkopuolella.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 08.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.