Mainos

Hans Blix uskoo Irakin hävittäneen joukkotuhoaseet

YK:n asetarkastajien entinen johtaja, Hans Blix arvelee, että Irak saattoi hävittää jo yli kymmenen vuotta sitten joukkotuhoaseensa.

Hans Blix sanoo australialaisessa radiohaastattelussa, että Irakin käyttäytymisestä päätellen joukkotuhoaseet olivat ehkä hämäystä.

-Kallistun yhä enemmän sille kannalle, että Irak oli hävittänyt lähes kaikki omistamansa joukkotuhoaseet kesään 1999 mennessä. Kyllähän he antoivat sen vaikutelman, että yrittivät estää niiden olemassaolon tutkimisen, Hans Blix arvelee.

YK:n entisen asetarkastajien entisen johtajan, Hans Blixin mukaan Irakin johtaja Saddam Hussein halusi ehkä hyökkäysten ehkäisemiseksi antaa sen vaikutelman, että maalla oli joukkotuhoaseita, vaikka ne olikin tuhottu jo lähes kokonaan. Blix huomautti, että myös koiraa omistamattomat ihmiset voivat asettaa pihalleen hämäysmielessä kyltin "Varokaa koiraa". Irakissa on ollut nyt viiden kuukauden ajan amerikkalainen 1500 asiantuntijan ryhmä etsimässä joukkotuhoaseita, mutta joukkotuhoaseita ei ole toistaiseksi löytynyt.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.