Hän on Vettelin uusi suomalainen kuntovalmentaja

Sebastian Vettelin kuntovalmentajana tällä kaudella toimii, jälleen suomalainen mies, Heikki Huovinen, 28.

Huovinen on ottanut Tommi Pärmäkösken paikan, jota Vettel viime kauden jälkeen kiitteli vuolaasti menestyksestään. Siinä mielessä Huovinen astuu suuriin saappaisiin.

- Tämä on kieltämättä mielenkiintoinen haaste. Sain, luonnollisesti, Tommilta hyviä ohjeita siitä, mitä tuleman pitää, kertoi Huovinen Sepangin kuumalla varikkoalueella Malesiassa.

Huovisella itsellä on Pärmäkosken tapaan jääkiekkoilijan tausta, miehen pelatessa vielä vuosi sitten Mestiksessa Jyväskylän T-Teamissa. Varsinaiseen nykytyöhönsä hän sai kosketuksen, kun toimi vuoden ajan BMW Formula-organisaation nuorten kuljettajien koulun fysiikasta vastaavana henkilönä.

- Siinä sai käsityksen siitä, minkälaisten asioiden kanssa tämän lajin harrastajien kanssa toimitaan. Sebastianin kanssa toimiminen on kovan haasteen lisäksi palkitsevaa, koska Sebastian on niin loistavasti motivoitunut urheilija. Kauden aikana on tärkeintä se, että harjoittelun ja rasituksen tasapaino on kohdallaan ja huolehdimme siitä, että mies on täynnä energiaa aina kun tulee kilpailupaikalle, milloin missäkin päin maailmaa.

Vettel ja Huovinen näkevät toisaan tiheästi myös kisaviikonloppujen ulkopuolellakin.

- Asun Sveitsissä lähellä Sebastiania ja kotona ollessamme olemme tekemisissä toistemme kanssa joka päivä. Kauden aikana varsinainen harjoitteleminen on tarkkaa säätämistä, ettei tule tehdyksi liikaa asioita, koska jatkuva matkustaminen jo sellaisenaan on kova rasite huippu-urheilijoille, selvensi Huovinen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja