Haluatko tehdä vaikutuksen esimieheesi? Toimi näin!

Tee vaikutus esimieheesi alkavalla viikolla ja opettele nämä tehokkaan työskentelyn salaiset aseet seuraavaksi työpäiväksesi. Pienillä teoilla parannat tehokkuuttasi huomattavasti.

Kellofirma Timexin puheenjohtaja Adam Gurian antaa vinkkinsä parempaan ajankäyttöön toimistolla. Ota neuvoista opiksesi ja käytä työaikasi hyödyksi parhaalla mahdollisella tavalla.

1. Vastaa välittömästi sähköposteihin ja puhelimeen
Jos voit hoitaa jonkin näitä kautta tulleen asian nopeasti, tee se. Näin vältät to do-listan järjettömältä pidentymiseltä.

2. Aloita huomisen työ jo tänään
Jopa seuraavan työpäivän tehtävälistan kirjoittaminen ennakkoon auttaa hahmottamaan ajankäyttöäsi. Kun tiedät tarkoin mitä seuraavana päivänä tuleman pitää, pääset myös hommiin kiinni nopeammin.

3. Älä istu pöytäsi ääressä koko päivää
Pienet "henkiset tauot" ovat tarpeen kiireisenkin työpäivän keskellä. Hoida yksi tehtävä loppuun ja käy pienellä kävelyllä tuulettaaksesi aivoja seuraavaa hommaa varten.

4. Organisoi työtehtäviä
Saavutat parempia työtuloksia järjestämällä työpäiväsi rungon priorisoimalla tärkeimmät työtehtävät. Hoitamalla päivän tärkeimmän tehtävän heti toimistolle tullessasi saat päivälle tehokkaan ja hyvän alun.

5. Seiso puhelun aikana
On uskomatonta, että pelkkä työpuhelun aikana seisominen lyhentää puhelun kestoa huomaamattasi. Kun seisot, pysyt skarppina ja hoidat tärkeät asiat turhan lörpöttelemisen sijasta.

6. Pysy aikataulussa
Jos esimerkiksi kokouksen kestoksi on ilmoitettu tunti, tee parhaasi että se myös pysyy tunnin mittaisena. Pitkittyneet kokoukset häirisevät omaa sekä työkavereidesi työtahtia sekä voivat aiheuttaa pahaa tuulta ja kärsimättömyyttä.

7. Opi sanomaan ei
Vaikka töissä kaikki puhaltavatkin yhteen hiileen, voit myös joskus kieltäytyä työtehtävistä. Jos sinulla on ennestäänkin rutkasti kiireellisiä töitä, on aivan hyväksyttävää kieltäytyä ylimääräisistä.

8. Älä anna sähköpostin vallata päivääsi
Jos olet keskittynyt johonkin muuhun työtehtävään vastaanottaessasi uuden sähköpostin, älä reagoi siihen heti. Ylimääräinen sähköpostin selaaminen voi pitkittää työpäivääsi huomattavasti. Jos taas et ole liian kiireinen, voit yrittää hoitaa sähköpostissa tulleen asian pikimmiten.

9. Älä Facebookkaa
Nykypäivänä sosiaalinen media kuuluu päivittäiseen elämäämme, mutta yrittäisit ainakin pysytellä sieltä pois työpäivän aikana. Liika tilapäivitysten lukeminen ja chattaily ei ainakaan lyhennä työpäivääsi! Voit toki vierailla sosiaalisessa mediassa vaikkapa tauolla, jos sinulla on riittävästi itsekuria sulkea selain sen jälkeen.

10. Hyödynnä teknologiaa
On olemassa nerokkaita ratkaisuja työpaikalla kommunikoimiseen ja yhteisten tiedostojen jakamiseen. Onko esimerkiksi Google Docs-palvelu sinulle tuttu? Se auttaa jakamaan tärkeitä muistioita ja tekstitiedostoja työkavereiden kesken. Skypen avulla taas voi pitää nopean neuvottelun poistumatta työpisteeltä.

Lähde: Hr.blr.com

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja