Mainos

"Haluaisin ostaa vaatteita, jotka on tehty hyvissä oloissa"

Kuka on ommellut suosikkipaitasi, ja onko se tärkeää? Viikkokyselymme paljasti, paljonko merkitystä vaatteen alkuperällä on.

Viikkokyselyssä tiedustelimme, kiinnostaako vaatteen alkuperä lukijoita. Kyselyyn tuli yli 970 vastausta. 43 prosenttia vastaajista totesi, että vaatteen hinta vaikuttaa heidän valintaansa eniten: alkuperä ei siis ollut tärkein tekijä.

"Minulle ei ole väliä mistä vaate on peräisin. Hinta merkitsee enemmän. Jos suomessa valmistettu paita maksaa 40 euroa ja jossain ulkomailla valmistettu 5 euroa, ostan halvemman." Noora

"Pelkkä hinta vaikuttaa ja se, et on kiva vaate päällä." tt

Vastaajista 36 prosenttia halusi tutustua ostamansa vaatteen alkuperään. Se ei kuitenkaan ollut tärkein asia ostopäätöstä tehtäessä. Esimerkiksi kestävyys oli vastaajien mukaan tärkeä asia.

"Jos vaate on kallis ja se on tehty esim. Koreassa, niin onko takeita että se myös kestää kulutusta." Katariina

"Kun ei aina viitsi teettää ompelijallakaan niitä." kössi

"Värjäysmenetelmilläkin on väliä"

Yhdeksän prosenttia vastanneista hankki vaatteensa kirpputorilta. Vaatteiden eduksi luettiin se, että ne olivat taatusti kierrätettyjä.

"Me länsimaalaiset kulutushysterian pauloissa olevat "mulle heti kaikki ja vähän vielä päälle" ihmiset ollaan tärkeä osa siinä, miten vaatteita tehdään ja missä. Kirpputori on ykköspaikkani vaateostoksia tehdessäni, koska sieltä saa halvalla hyvää. Kaupoista ostan sitten luomupuuvilla, hamppu, bambu ja pellavavaatteita. Värjäysmenetelmilläkin on väliä. Tavallinen puuvilla kuluttaa järjettömästi luontoa ja tuholaismyrkyt jäävät vuosikymmeniksi maaperään. Kun ostan kirpputoreilta, minulle jää rahaa ostaa myös uusia ilman hikipajoja tuotettuja vaatteita." nyanya

Yli kahdeksan prosenttia vastanneista halusi tietää kaiken ostamistaan vaatteista. Vaatteita ostettiin harvoin, ja niiden tuotetietoja pidettiin tärkeinä.

"Tutkin tarkkaan vaatteen että miten ommeltu, pesuohje ja tietenkin olisi kiva tietää missä valmistettu." EH

"En pidä vaateostoksista. Silloin harvoin, kun ostoksia teen, niin teen ne huolellisesti ja perusteellisesti. Tahdon tietää kaiken mahdollisen. Raha ei ole tärkeintä!" paula

"Opintotuella ei kotimaisia vaatteita ostella"

Hieman yli prosentti vastaajista valitsi vaihtoehdon ”jotakin muuta, mitä”. Vastaajat totesivat, että vaikka vaatteiden alkuperämaa kiinnostaa, aina ei ole mahdollisuutta ostaa alkuperältään tunnettuja tuotteita.

"Materiaali tärkein." xl-vaate

"Haluaisin ostaa vaatteita jotka on tehty hyvissä oloissa ja ympäristöystävällisesti, mutta ostellessani en kuitenkaan mieti asiaa. Silloin tulee vaan mietittyä hintaa ja tietysti että pidänkö vaatteesta.” myy

"Kyllä alkuperämaa kiinnostaa, mutta opintotuella ei kotimaisia desing-vaatteita usein ostella." nirppu

AVA

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.