Haluaako nainen lyhyempää miestä? Tätä mieltä suomalaiset ovat

Lyhyt mies on epämiehekäs, hänellä on liian suuri ego tai hän vain näyttää omituiselta pidemmän naisen käsipuolessa... Onko tämä todella totuus?

Helmi kysyi lukijoiltaan, voisivatko nämä seurustella itseään lyhyemmän miehen kanssa. Yli 1300 vastaajaa kertoi mielipiteensä: 40 prosenttia vastanneista myönsi, että tuntuisi hankalalta seurustella lyhyen miehen kanssa, mutta yli 31 prosenttia olisi valinnut epäröimättä myös lyhyemmänkin kumppanin, sillä pituudella ei ollut heidän mukaansa suurta merkitystä. Vain 27 prosenttia äänestäneistä oli sitä mieltä, ettei missään nimessä voisi seurustella lyhyemmän miehen kanssa.

Onko pituus siis tärkeää? Lue lukijoiden perustelut alta!

Pituus ei ole tärkein asia

Äänensä antaneista 31 prosentin mielestä kumppanin pituudella ei ollut väliä. Osa vastaajista kertoi olevansa itse niin pitkä, ettei odottanut löytävänsä yhtä pitkää tai pidempää kumppania, jotkut taas kertoivat mielipiteensä muuttuneen ihastumisen myötä.

– Olen itse yli 170 senttiä pitkä, jo ilman korkokenkiäkin, ja olen huomannut, että olen aika monia miehiä pitempi. Olen seurustellutkin minua lyhyemmän miehen kanssa. Meitä se ei haitannut, muita kylläkin. Olen itse vahvasti sitä mieltä, ettei rakkaus katso senttejä!

– Kyllä, menin juuri naimisiin itseäni yli 10 senttiä lyhyemmän miehen kanssa. Hän on sielunkumppanini ja paras ystäväni, ja meillä on pirun hauskaa yhdessä, enkä yleensä edes huomaa pituuseroa. Ja sitä paitsi: vaakatasossa olemme samanmittaiset!

– Ennen olisin vastannut ehdottoman kieltävästi. Ajattelin, että miehen on oltava itseäni pidempi, tai tunnen oloni todella hulluksi! Sitten ihastuin lyhyempään mieheen. Asenne omaan pituuteen ratkaisi, sillä kun mies oli sinut pituutensa kanssa, ei siitä osannut itsekään välittää. Silti kuitenkin tietty välttelevyys on jäänyt lyhyempiin kavereihin!

– Kyllä, ja olen seurustellutkin. Oli todella kiva mies, mutta elämä vei meidät sitten eri suuntiin. Huvittelin silloin joskus kuvittelemalla, miltä näyttäisimme hääparina. Ei kiinnostanut silloin pätkääkään mitä muut meistä tykkäisivät, eikä kiinnosta vieläkään.

– Mieheni on mittaiseni, tai oikeastaan minua sentin tai kaksi lyhyempi – ihanaa, kun ollaan silmätysten, aina! Miehisyys tai naiseus ei tule pituuserosta, vaan aivan muusta ihmisen olemuksessa.

– Onhan se outoa olla miehen kanssa, joka on lyhyempi, muttei kiellettyä. Se on vain ihanne, jonka joku viisas on taas keksinyt, ja me noudatetaan. Itse seurustelen miehen kanssa, joka on seitsemän senttiä lyhyempi. Kyllä väkisinkin mietin alussa, että no, mitähän ne kaverit sanoo ja mitä muut ajattelevat... Nyt olen oppinut nauramaan sille. Pituus ei tunteita muuta...

Ei kiitos lyhyelle!

27 prosenttia vastaajista ei hyväksyisi rinnalleen lyhyttä miestä ja 40 prosentin mielestä lyhyen kanssa seurusteleminen tuntuisi hankalalta. Osan mielestä pienillä miehillä oli poikkeuksetta jättimäinen ego, kun moni taas halusi ehdottomasti pitkän ja turvalliseksi kokemakseen kumppanin.

– Koska olen itse vain 150 senttiä pitkä, niin jos mieheni olisi minua vielä lyhyempi, hänen täytyisi olla poikkeuksellisen lyhyt. Minulla sattuu myös olemaan joku kummallinen viehtymys pitkiin miehiin. En tiedä yritänkö sillä kompensoida omaa lyhyyttäni, mutta näyttäisi vahvasti siltä, että kaikki miehet, joihin koen jotain rakkauden tapaista, ovat keskimittaista pidempiä. Pidän siis pitkistä miehistä. Sori lyhyet miehet, mutta en mahda itselleni mitään, niin vain on.

– Kun en itsekään ole pidemmästä päästä ja lähes kaikki vastaan tulevat miehet ja useimmat naisetkin ovat minua pidempiä, sitä kyllä odottaisi sen täydellisen kumppanin olevan pidempi, mutta samanmittaisuus, tai että mies olisi sentin tai pari lyhyempi ei sitten loppupeleissä vaikuttaisi. En tosin luultavasti käyttäisi korkkareita…

– Olen aina tykännyt isoista miehistä, ilmeisesti kun isäni on isokokoinen ja komea! Pieni tuntuisi niin avuttomalta rinnalla.

– Pidempi mies vaan tuntuu turvallisemmalta!

– Olen niin itsevarma ja määrätietoinen, että jos mies vielä olisi lyhyempi, niin siitä ei vaan tulisi mitään. Miehen kuuluu olla pidempi!

– Olen itse 170 senttiä pitkä, miehen pitää olla pidempi! Minulle se merkitsee arvostusta ja kunnioitusta, siis tuo pituus! Tai lyhyemmällä miehellä pitää olla todella iso ego!

– Pienillä miehillä on iso ego ja Napoleon-syndrooma. En voisi pitää tasavertaisena itseäni pienempää miestä. Pienen miehen ja ison naisen suhteessa on kyseessä joku muu kuin rakkaus – esim. raha?

– Miehen täytyy olla pidempi, ehdottomasti! En kerta kaikkiaan halua olla pidempi kuin mies. Itse olen keskimittainen, 168 senttiä, ja haluan, että mies on 180–185 senttiä. Voi vapaasti käyttää korkeita korkokenkiä... Samankokoisen tai lyhyemmän miehen kanssa tuntee itsensä isoksi amatsoniksi! Ei kiva tunne, vaikka en lihava olekaan...

– En todellakaan voisi seurustella itseäni lyhyemmän miehen kanssa ihan vain siitä syystä, että olen itse vain 153 senttiä pitkä!


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat