Mainos

Halonen: Järjestelmällinen raiskaus luokiteltava sota-aseeksi

Afrikan länsirannikolla sijaitsevassa Liberiassa on alkanut kansainvälinen naiskonferenssi.

Presidentti Tarja Halonen emännöi naisten aseman vahvistamista, johtajuuden kehittämistä, kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta koskevaa konferenssia yhdessä Liberian naispresidentin Ellen Johnson-Sirleafin kanssa.

Konferenssin avauspuheessaan Halonen painotti, että konfliktitilanteet ovat usein raskaimpia juuri naisille ja tytöille. Halosen mukaan järjestelmälliset raiskaukset kuuluvat sodankäynnin järkyttävimpiin aseisiin, mikä voi traumatisoida uhrin pahoin. Tämän vuoksi presidentti ehdottaakin, että järjestelmällinen raiskaus luokiteltaisiin virallisesti sota-aseeksi.

- Tällä saattaisi olla merkittävä vaikutus konfliktien jälkitilanteissa, erityisesti taisteluihin osallistuneiden aseistariisuntaan, kotiuttamiseen, yhteiskuntaan sopeuttamiseen, uudelleensijoittamiseen ja kotimaahan palauttamiseen liittyvissä prosesseissa, Halonen sanoi.

Halonen muistutti puheessaan, että konflikteihin liittyvät raiskaukset ja seksuaalinen väkivalta paitsi vahingoittavat yksilöiden elämää myös tuhoavat kokonaisia yhteiskuntia jopa useiden sukupolvien ajaksi.

Naiskonferenssiin osallistuu yli 60 valtion edustajia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.