Mainos

Halme jää työkyvyttömyyseläkkeelle

Perussuomalaisten kansanedustajan pitkään jatkunutta sairauslomaa on jatkettu 20. maaliskuuta saakka. Sen jälkeen Halme siirtyy työkyvyttömyyseläkkeelle.

Perussuomalaisten kansanedustaja Tony Halme ei palaa enää kansanedustajan työhön. Halmeen jo pitkään jatkunutta sairauslomaa on pidennetty 20. maaliskuuta saakka. Sen jälkeen hän siirtyy itse hakemalleen ja Valtiokonttorin myöntämälle työkyvyttömyyseläkkeelle.

Helsingistä 16 000 äänellä eduskuntaan valitun Halmeen kansanedustajuus jäi yhden repaleisen kauden mittaiseksi. Perussuomalaiset latasivat häneen paljon odotuksia, mutta liito katkesi Halmeen ampuma-aseen käsittelyyn kotonaan heinäkuussa 2003.

Kesäloman juhlinta päättyi tajuttomuuteen ja pitkään sairaalareissuun. Se toi mukanaan myös ehdollista vankeutta. Myöhemmin rapsahti vielä tuomio rattijuoppoudesta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini luonnehtii Halmeen tapausta inhimilliseksi tragediaksi, joka on ollut rankka kokemus kaikille osapuolille.

- Kun Tony tuli tajuihinsa, hän pyysi minua auttamaan itseään. En ole muuta voinut tehdä kuin auttaa, Soini kertoo.

Hänen mukaansa se on ollut julkisuuden paineessa raskasta, mutta puolueen puheenjohtaja vastaa kaikesta.

Puheenjohtajan mielestä yhdessä tehty Halmeen vaalikampanja oli loistava, mutta jatko ei sujunut hyvin. Halmetta ei voi ehdokkaana korvata, vaikka silloin ajetut asiat eivät ole kadonneet mihinkään.

Voimanlähde on ollut koko episodin aikana Soinin mukaan puolueen kenttä. Sieltä on löytynyt ymmärtämystä sille, että elämässä sattuu kaikennäköistä.

- Meillä on puolueessa aika paljon varttuneita naisia, joilla on eri asteinen Tony kotona. Tuollaista käytöstä ja tonttuilua ei tietenkään hyväksytä, mutta empatiaa löytyy, Soini kiittelee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.