Mainos

Hallihanke Töölö-seuran pomon mieleen – parkkipaikkakato huolettaa

Helsingin Töölön asukasyhdistyksen, Töölö-seuran puheenjohtaja Hannu Haukanhovi suhtautuu Helsingin IFK:n jäähallihankkeeseen suopeasti.

Haukanhovi keskustelee asiasta Töölö-seuran kanssa torstain kokouksessa, jota ennen hän ei voi ottaa asiaan kantaa seuran puolesta. Henkilökohtaisesti Haukanhovi pitää Töölön Kisahallin parkkialueelle kaavailtua hanketta erittäin hyvänä, mutta on huolissaan alueen viimeisen ison parkkialueen katoamisesta.

– Parkkipaikkoja ei löydä koskaan ja autokanta kasvaa. Helsinki on pieni suurkaupunki, ja nyt kun siitä on tullut isompi, niin kaikki asiat eivät ole kehittyneet ihan samassa tahdissa. On siellä sovittelemista, Haukanhovi toteaa.

Osa Kisahallin parkkialueesta on toiminut Helsingin keskustan keskeisimpänä ilmaisena liityntäpysäköintialueena. Nyt aluetta ollaan muuttamassa kokonaan maksulliseksi töölöläisten asukaspysäköintialueeksi.

– Hallihankkeen parkkipaikat maksavat varmasti maltaita. Seuraavaksi vastaavaa tilaa on varmaan jossain (Pohjois-Helsingin )Maunulan niityillä, Haukanhovi toteaa.

Haukanhovin mukaan autoilijoiden on havahduttava siihen, että keskustaa ollaan autioittamassa autoista.

– Siihen ollaan menossa ja julkisen liikenteen tehostamisessa on katsottava totuutta silmiin.

Haukanhovi ei hätkähtäisi edes Töölön ulkoasun muuttumisesta, jos nykyiselle parkkipaikalle nousisi lähivuosina monitoimiareena hotelleineen ja isoine lähikauppoineen.

– Näen tämän jatkeena urheilupuistohankkeelle. Pallokenttä, Uimastadion, Olympiastadion, vanha jäähalli… jos vielä tuokin pyhitetään sille, niin siinä Paavo Nurmi sitten katsoo uutta pyhättöä, Haukanhovi sanailee.

Haukanhovi ei näe estettä hallihankkeelle, jos siihen kaavailtu 400 miljoonaa euroa saadaan kerättyä yksityisistä varoista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.