Mainos

Hakkerin käsiin Visa- ja MasterCard -korttien tietoja

Tietokonehakkeri on Yhdysvalloissa päässyt käsiksi noin kahdeksan miljoonan Visa- ja MasterCard-kortin tietoihin. Mukana joukossa oli 89 suomalaisen Visa-kortin tiedot ja ainakin kahdeksan suomalaisen MasterCardin omistajan korttitiedot.

Hakkeri iski 1500 maksutapahtumien välityspalveluita tarjoavaan yritykseen, joiden asiakkaina on amerikkalaisia internetkauppoja. Korttien tiedot ovat peräisin amerikkalaisissa internetkaupoissa asioineilta ihmisiltä.

Luottokunta ja pankit vakuuttavat, ettei hakkeroiduille suomalaisille missään tapauksessa koidu sähköisestä käpälöinnistä rahallista vahinkoa. -Kenenkään ei tarvitse olla huolissaan. Jos väärinkäytöksiä tapahtuu, taloudellinen riski jää joka tapauksessa internetkauppiaille, kertoo toimitusjohtaja Heikki Kapanen Luottokunnasta.

Niihin suomalaisiin, joiden kortin tiedot ovat ehkä päässeet vääriin käsiin, otetaan Luottokunnasta tai pankista yhteyttä ja he saavat uuden kortin. Suomessa on yli miljoona Visa-korttia ja noin 300000 MasterCardia. -Osa kortinhaltijoista on jo saatu kiinni. Kaikille hakkeroiduille suomalaisille tarjotaan ilmaiseksi uusi kortti, eikä heille aiheudu tästä kuluja eikä taloudellisia menetyksiä, Heikki Pesonen OKO-pankista sanoo.

Tietomurrosta kertoi MasterCard-yhtiön edustaja eilen Washingtonissa. Edustajan mukaan noin 2,2 miljoonan MasterCard-kortin tiedot ovat mahdollisesti joutuneet vääriin käsiin. Toistaiseksi ei ole tiedossa, tuliko tietomurto Yhdysvalloista vai ulkomailta.

Tietomurto on Luottokunnan saamien tietojen mukaan tapahtunut helmikuun alussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.