Mainos

Hakkeri läpäisi tiensä Facebookin perustajan omille sivuille

Sosiaalisen median jättilaisen, Facebookin luoja Mark Zuckerberg on joutunut hakkerin iskun kohteeksi omilla sivuillaan. Toistaiseksi tuntematon hakkeri onnistui päivittämään Zuckerbergin statukseen viestin, jossa tunkeilija ehdottaa ihmisten sijoittamaan mieluummin Facebookiin kuin viemällä rahansa pankkiin.

Asiasta uutisoi brittiläinen Guardian-uutissivusto.

26-vuotiaan Zuckerbergin sivuille hakkeroitiin toissapäivänä. Tunkeutuja kirjoitti statukseen: " Hakkerointi alkakoon: Jos Facebook tarvitsee rahaa, mikseivät ihmiset voisi sijoittaa Facebookiin sosiaalisen median kautta sen sijaan, että he menisivät pankkiin? Miksei Facebookia muutettaisi "sosiaaliseksi bisnekseksi"? Mitä mieltä olet?", kirjoitti nimimerkki #hackercup2011#.

Oliko Zuckerberg huolimaton?

Noloa Facebookille, mutta lähes 2 000 ihmistä ehti "tykkäämään" päivityksestä ennen kuin yhtiö poisti sen Zuckerbergin sivuilta. Facebook ei ole ilmoittanut julkisuuteen, miten hakkerointi onnistui.

- Ei ole selvää, miten hyökkäys tapahtui, sanoi Graham Cluley, vanhempi teknologiakonsultti turvallisuusyhtiö Sophoksesta.

- Zuckerberg haluaa varmaan tutkia tarkemmin turvallisuusasetuksiaan tämän nolon rikkomuksen jälkeen.

Cluleyn mukaan vielä ei ole selvää, oliko Zuckerberg huolimaton salasanansa kanssa, joutuiko hän verkkourkinnan kohteeksi vai oliko hän kahvilassa ja hänen kirjautumistunnuksensa varastettiin salaamattoman verkon avulla.

Joka tapauksessa hakkerointi onnistui, vieläpä erittäin huonoon aikaan. Facebook on juuri luvannut käyttäjilleen, että se ottaa tosissaan sivuston yksityisyys- ja turvallisuusasiat.

Sivuille pyrkinyt useampikin

On todennäköistä, että Zuckerbergin sivustolle on hakkeroinut tiensä useampi henkilö. Heistä joku on onnistunut joko varastamaan tai arvaamaan tunnukset.

Ainoat johtolangat hakkerin jäljille olivat, että hänen tekstissään oli linkkejä. Toinen oli Wikipedian sosiaalisesta bisneksestä kertoville sivuille, jotka eroavat tietopankin alkuperäisistä sivuista. Toinen linkki johdatti "Facebook's Hacker Cup" -kilpailuun liittyvälle sivulle. Hacker Cupissa hakkerit kilpailevat keskenään parhaimmasta hakkeriteosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.