Mainos

Haavisto ja Niinistö hauskuuttivat television tietokilpailussa

Presidenttiehdokkaat Sauli Niinistö (kok.) ja Pekka Haavisto (vihr.) kohtasivat eilisiltana TV1:n Uutisvuodossa.

Vauhtiin päästiin, kun Niinistön joukkueen kapteeni Jari Tervo uteli ehdokkaalta, milloin Suomi hänen valintansa jälkeen hyökkää Venäjää vastaan.

– Sehän tapahtuu 9. helmikuuta mainiolla laukauksella, jonka tykittää Ossi Väänänen reboundista (paluukiekosta), Niinistö viittasi stadionilla pelattavaan Suomi-Venäjä-jääkiekko-otteluun.

Miesten tekemiä kotitöitä käsittelevästä Väestöliiton perhebarometristä puhuttaessa tuli Haaviston vuoro letkauttaa.

– Meillä miehet tekee sata prosenttia kotitöistä.

Niinistö paljasti käyttäneensä lapsena takapuolesta avattavia niin sanottuja luukkuhousuja. Housujen napit jäivät kerran kaupungille lähtiessä auki. Ikää oli tuolloin neljä vuotta.

Haavisto kertoi istuneensa lapsuudessaan kerran isoäitinsä kanssa kuuluisan selvänäkijän Aino Kassisen luona. Niinistö heitti Haavistolle, että Kassinen varmaankin kertoi hänelle lopuksi, että "sinun kilpakumppanisi on tuleva presidentti".

Kumpikaan ei häikäissyt

Kumpikaan presidenttiehdokas ei varsinaisesti häikäissyt supliikillaan ja huumorillaan, mutta molemmat esiintyivät rennosti ja luontevasti. Ehdokkaat tyytyivät enimmäkseen naureskelemaan Stan Saanilan ja Tervon pikkutuhmille jutuille. Ehdokkaiden nuorista puolisoista ja Niinistön paidansilityksistä riitti vitsailua.

Niinistö näytti hieman hitaalta osiossa, jossa selitettiin parille sanoja toisella tavalla. Osion ja koko kisan vei kuitenkin Niinistön ja Tervon joukkue pistein 20-13. Palkinnoksi voittajat saivat höyrysilitysraudat ja hävinneet 10 euron lahjakortit pesulaan.

– Tämä pitää laittaa vaalirahoitusilmoitukseen, Haavisto heitti.

Uutisvuodon presidenttiehdokaskohtaamisilla alkaa olla jo perinteitä. Kuusi vuotta sitten vaalien toisella kierroksella Niinistö jäi melko selvästi rempseämpiotteisen presidentti Tarja Halosen jalkoihin. Nyt kisa pysyi tasaisempana ja hillitympänä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.