Mainos

Haapajärven poliisi vaitonainen varoituskirjeestä

Kouluammuskelija Matti Saaren mahdollisista aikeista toteuttaa koulusurma tuli tieto Haapajärven poliisin palautepostiin ammuskelua edeltäneenä torstaina. Ilmoituksen jättänyt pyhäjärvinen nuorukainen kertoo Iltasanomissa eritelleensä viestissä tarkat internetosoitteet, joissa Saari on julkaissut materiaalia.

- Asia selvitetään. Tiettävästi joitakin keskusteluja asiasta on talossa käyty, kertoo Jokilaakson poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Antero Aulakoski.

Kauhajoen uhrin lapsi ja leski syyttävät poliisia törkeästä kuolemantuottamuksesta, sillä poliisi sai Matti Saareen liittyvän yleisövihjeen, mutta mitään ei tehty. Omaisia avustava, lakimies Lasse Vuola uskoo, että Haapajärvelle internetin kautta saapunut viesti on toimitettu Saaren opiskelupaikkakunnalle. Aulakoski ei lähde spekuloimaan asialla.

- Tavallisimmin rikoksista kertovat viestin päätyvät päällystötason sähköpostiin, Aulakoski kertoo.

Aulakosken mukaan palautepostiin tulee hyvin paljon postia. Aiheet vaihtelevat valvontapyynnöistä liikennettä koskeviin asioihin. Lisätutkintaa suorittava keskusrikospoliisi ei ole toistaiseksi ollut yhteydessä heihin.

Toukokuun puoliväliin suunniteltu komisarion virkarikossyytteen oikeuskäsittely peruuntui, sillä ilmitulleet paljastukset vaativat lisätutkintaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.