Greer odotti itseltään 90 metrin keihäskaarta

Vaikka Kari Ihalainen valmensi Breaux Greeristä mitalimiehen keihäässä, 30-vuotias arizonalaisheittäjä ei jaksanut järin innostua Osakan MM-kilpailujen pronssista. Olkoonkin, että se oli hänen ensimmäisensä olympia- tai MM-tasolla.

- Jos ei voita kilpailua, se on pettymys, maailmantilaston kärkimies Greer sanoi.

Hän on heittänyt tällä kaudella kahdesti yli 90 metrin: ensin Kalifornian Carsonissa toukokuussa 90,71 ja juhannuksen aikaan Yhdysvaltain mestaruuskisoissa Indianapolisissa 91,29. Osakassa keihäs lensi parhaimmillaan 86,21, mutta heitot olivat epätasaisia.

- Kari tiesi, mitä halusi minun tekevän kentällä. En vain pystynyt noudattamaan hänen neuvojaan, Greer tuumasi.

Hän oli sitä mieltä, että mestari Tero Pitkämäen lisäksi Andreas Thorkildsenin ja hänen olisi pitänyt ylittää keihäällään 90 metriä. Vain Pitkämäki onnistui, mikä ei yllättänyt Greeriä.

- Tero on heitoissaan niin tasainen. Meille muille heittäminen on vähän ailahtelevampaa, Greer sanoi.

Osakan jälkeenkin kausi jatkuu, ja Greer aikoo heittää kaikissa syksyllä jäljellä olevissa Kultaisen liigan kilpailuissa.

- Yritän voittaa niistä ainakin yhden, Greer sanoi.

Kultainen liiga jatkuu jo ensi perjantaina Zürichissä. Selkävaivaa poteva Thorkildsen lentää sinne Osakasta business-luokassa sveitsiläisten kisajärjestäjien ja sponsoriensa tuella. Greer ei pysty nauttimaan samanlaisesta ylellisyydestä.

- Hei, minä olen amerikkalainen keihäänheittäjä. Tilanne on vähän erilainen kuin Terolla. Kun hän voittaa, hän saa talon ja kaiken, mitä kuvitella saattaa. Jos minä voittaisin, joku taputtaisi olalle ja sanoisi, että hyvin meni, Greer hymähti.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja