Mainos

Geelikynttilät voivat olla vaarallisia

Kuluttajaviraston mukaan geelikynttilä voi olla palovaarallinen

Kuluttajia kehotetaan olemaan erityisen varovaisia geelikynttilöitä poltettaessa. Vaarana tässä kynttilätyypissä on ns. allaspalo, jolloin kynttilän koko pinta leimahtaa palamaan. Tulipalovaara on ilmeinen kuumuuden ja korkeiden liekkien vuoksi. Kynttilää koskettaessa voi myös saada palovamman.

Kuluttajavirasto on testauttanut geelikynttilöitä Tullilaboratoriossa. Ongelmallista on se, että samanmerkkistenkin kynttilöiden laatu näyttää vaihtelevan. Testeissä osa kynttilöistä paloi normaalisti, osassa taas syttyi yllättäen ja itsestään allaspalo muutaman tunnin normaalin palamisen jälkeen.

Kuluttaja ei siis voi etukäteen tietää, kuinka tasaisesti ja rauhallisesti hänen ostamansa geelikynttilä palaa. Geelikynttilöitä ei saisikaan missään tapauksessa jättää palamaan ilman valvontaa, eikä niiden lähellä saisi olla paloherkkää materiaalia.

Palovaarallisiksi osoittautuneista geelikynttilöistä voi ilmoittaa Kuluttajavirastoon p. 09-7726782 tai internetin kautta osoitteeseen http://www.kuluttajavirasto.fi/tietoa/tuoteturvallisuus/ilmoitus.html.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.