Mainos

Fritzl epäiltynä neljän naisen murhasta

Itävallan insesti-isä Josef Fritzlia epäillään nyt neljästä nuoren naisen murhasta. Poliisi kuulustelee 73-vuotiasta Fritzliä saadakseen selville vanhat, mysteeriset murhat.

Vanhin murhatapaus on vuodelta 1966, mutta ehkä häkellyttävin on vuodelta 1986. Tuolloin nuori, 17-vuotias Martina Posch raiskattiin, kuristettiin ja lopulta heitettiin Mondsee-järveen. Posch muistutti erittäin paljon hänen omaa tytärtään, Elisabethia. Naisen alaston ruumis löydettiin läheltä Fritzlin ja hänen vaimonsa omistamaa vierasmajaa.

Aikaisin epäilty murhatapaus on siis vuodelta 1966, jolloin 17-vuotias Anna Neumayer murhattiin ampumalla. Neumayer katosi kotimatkallaan lähellä Fritzlin senaikaista työpaikkaa.

Poliisi tutkii myös 16-vuotiaan Julia Kuehrerin murhaa. Kuehrer nähtiin viimeiseksi kesäkuussa 2006 vajaan sadan kilometrin päässä Fritzlin kotia.

Viimeisen tutkittava murha on elokuulta 2007, jolloin 20-vuotiaan prostituoitu Gabriele Superkovan ruumis löydettiin Moldaustausseen järvestä läheltä Fritzlin senhetkistä lomapaikkaa.

Poliisilla ei ole nyt Daily Telegraph -lehden mukaan epäilystäkään siitä, etteikö Fritzl olisi syyllistynyt moniin seksuaalirikoksiin jopa 30 vuoden ajan ennen kuin käänsi huomionsa tyttäreensä Elisabethiin.

Fritzl on tuomittu raiskauksesta vuonna 1967 puoleksitoista vuodeksi, mutta vapautui vankilasta istuttuaan siellä alle vuoden. Hänen tunnustuksensa kuitenkin poistettiin virallisista tiedostoista 15 vuotta myöhemmin, minkä avulla hän vältti epäilyt silloin, kun tytär Elisabeth katosi vuonna 1984.

Fritzl vangitsi tuolloin Elisabethin kellariinsa, jossa piti tätä seksiorjanaan tulevat 24 vuotta. Poliisi kuitenkin uskoi tarinan tyttären karkaamisesta, koska poliisin tiedostoissa ei enää ollut merkintää aiemmasta seksuaalirikoksesta.

Sen jälkeen, kun kellarissa asunut Elisabeth ja lapset vapautettiin, muutama nainen on kertonut Fritzlin joko raiskanneen tai ahdistelleen heitä.

Fritzl lomaili usein työnsä takia muun muassa Intiassa ja Luxemburgissa sekä Thaimaassa. Täten hänellä voi olla uhreja ympäri maailmaa. On kuitenkin epätodennäköistä, että hän tunnustaisi aiemmat, mahdolliset rikoksensa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.