Formulamestari Niemelä vaitonainen tulevaisuudestaan

Rata-autoilun Pohjois-Amerikan formula Atlantic-sarjan tuore mestari Markus Niemelä kävi äskettäin testaamassa ovaaliajoa Indy Lights -sarjan ajokilla Kentucky Speedwaylla.

Testeistä jäi raumalaiselle hyvä maku, vaikka ovaalilla ajaminen ei sinänsä miestä valtavasti houkuttelekaan.

- Meni niin kuin pitikin. Kaasu pohjassa mentiin ympyrää, enkä tiedä miten siellä olisi voinut huonosti mennäkään. Normaaliradalla olin sekunnin nopeampi kuin muut, mistä talli (Sam Schmidt Motorsports) oli fiiliksissä, Niemelä. kertoi.

Jokin Pohjois-Amerikan sarja voi hyvinkin olla vaihtoehto vauhtinsa todistaneelle Niemelälle ensi kaudeksi, mutta kuljettaja itse on tulevaisuudestaan vaitonainen.

- GP2 on yksi vaihtoehto ja on tuossa jotain muutakin, joka olisi siihen suuntaan. Katsotaan nyt minkälaista palautetta tulee, kun on käynyt ajamassa noilla autoilla. Vielä en osaa sanoa, enkä varmaan saakaan sanoa. Enkä vielä tiedäkään mitään, Niemelä naureskeli.

Niemelän tähtäin on luonnollisesti autourheilun kuninkuusluokassa. Formula ykkösiin pääseminen ei kuitenkaan ole pelkästään taidoista kiinni. Tarvitaan myös onnea ja rahakkaita tukijoita.

- Formula ykköset on ollut se siistein juttu viimeiset 17 vuotta. Mikä reitti vain sinne parhaiten johtaa, niin sellainen käydään. Tietenkin täytyy pitää mielessä, että kaikki ei ole mahdollista, enkä saa tästä kahta miljoonaa euroa ensi kauteen. Rajojen puitteissa pitää mennä, Niemelä muistutti.

Teksti: Mika Huopainen, haastattelu: Pekka-Paavali Sintonen

(MTV3)

Katso Netti-tv:stä:

Lue myös:

    Uusimmat