Mainos

Ford ei uskonut Mustangin joutuvan testiin Euroopassa – umpisurkea tulos törmäystestissä

Ford Mustang sai Euro NCAPin törmäystestissä vaivaiset kaksi tähteä viidestä. Yksikään merkittävä autovalmistaja ei ole saanut yhtä huonoa tulosta lähes kymmeneen vuoteen.

Fordin uskotaan suunnitelleen auton pärjäämään yhdysvaltalaisissa törmäystesteissä, joissa se saikin hyvät arvosanat.

– Ford ei uskonut Euro NCAPin testaavan Mustangia ja päätti olla laittamatta eurooppalaiseen versioon amerikkalaisille asiakkaille tarjottavia turvavarusteita, kertoo Euro NCAPin Michiel van Ratingen.

– Tällaisen asenteen turvallisuutta kohtaan luulisi häiritsevän Fordin asiakkaita, olivat he sitten ostamassa tehokasta muskeliautoa tai tavallista perheautoa.

Mustang ylsi aikuisen matkustajan turvallisuudessa 72 prosenttiin, mikä ei ole mairittelevaa nykyaikaiselle autolle. Lapsimatkustajan suoja oli todella alhaiset 32 prosenttia.

Testissä euromallin Mustang kärsi erityisen paljon aktiivisten turvajärjestelmien puutteesta. Euro NCAP on viime vuosina ryhtynyt painottamaan törmäystä välttäviä järjestelmiä perinteisen kolariturvallisuuden sijaan.

Ford lupailee, että kaistavahti ja hätäjarrutustoiminto löytyvät myöhemmin tänä vuonna Eurooppaan saapuvasta facelift-mallista.

***

2:13

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja