Mainos

Finstaship vuokraa Ruotsista jäänmurtajan Perämerelle

Kerta on ensimmäinen Suomen jäänmurron historiassa, kun aluevesillämme avustaa ulkomainen jäänmurtaja.

Varustamoliikelaitos Finstaship on tehnyt historiallisen sopimuksen Ruotsin merenkulkulaitoksen kanssa. Finstaship on vuokrannut Ruotsista jäänmurtajan avustamaan laivaliikennettä Perämerellä.

Kerta on ensimmäinen Suomen jäänmurron historiassa, kun aluevesillämme avustaa ulkomainen jäänmurtaja. Frej-jäänmurtaja korvaa Finstashipin Meksikonlahdella olevaa monitoimimurtajaa Botnicaa.

- Tämä on tulevaisuutta. Uskon, että alusten vuokraaminen eri maiden ja yhtiöiden välillä lisääntyy, kun valtiolliset monopolit murtuvat, sanoo Finstashipin jäänmurtoliiketoiminnasta vastaava johtaja Atso Uusiaho.

Finstaship aikoo käyttää vuokra-aluksia myös tulevaisuudessa, jos sen omia monitoimimurtajia on rahdattuna muualle offshore-tehtävissä. Perinteisesti offshore-vuokrausta on tehty öljyn- ja kaasuntuotantoalueille jäänmurtamiskauden ulkopuolella.

- Nyt markkinat ovat muuttuneet ja teemme päätöksemme kannattavuuden perusteella. Offshore-tehtävissä on nyt hyvät rahdit, Uusiaho jatkaa.

Ruotsalainen Frej on Urho-luokan alus, ja sillä on kolmasosa enemmän tehoja kuin Botnicassa.

Frej työskentelee Merenkurkussa sekä Kokkolan ja Pietarsaaren edustalla. Se avustaa myös pohjois-etelä -suuntaista meriliikennettä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.