Mainos

Finnkino: Mahdollinen ensi-iltapäivän muutos alkuvuonna

Elokuvateattereiden markkinajohtaja Finnkino suunnittelee kaikkien elokuvien ensi-iltapäivien siirtämistä perjantailta keskiviikolle. Vaihtoa suunnitellaan, vaikka elokuvien sesonki ajoittuu selvästi viikonloppuun.

Sinkkuelämää-elokuvan kakkososa heilautti tutut hameet valkokankaille keskiviikkona. Katsojat löysivät naisnelikon ilot ja surut hyvin. Samalla tavalla keskiviikkona tuli ensi-iltaan Prince of Persia.

- Vaikka lähtöpäivä oli keskiviikko, ihmiset on olleet hyvin siinä mukana ja huomanneet poikkeuksellisen päivän, sanoo Finnkinon projektipäällikkö Kai Itämäki.

Itämäen mukaan keskiviikko ei ole mikään uusi keksintö ensi-illoissa. Varsinkin kesällä keskiviikon elokuvaelämyksiä on viime vuosina ollut useita.

Itämäki ei näe mitään ristiriitaa ensi-iltapäivän muutoksen ja erityisesti viikonloppuna mielellään elokuvissa viihtyvien katsojien välillä. Hänen mukaansa isoimmat elokuvat pyritään saamaan kankaille heti. Mutta maailman ensi-iltoja ja muita suuria elokuvia on tuotu katsottavaksi jo keskiviikkoisin, ja kokemukset ovat hyviä.

- Perjantai saattaa perustua ensi-iltapäivänä siihen, että elokuva-alalla tehdään päätökset perjantain elokuvista yleensä maanantaisin. Siinä välillä tapahtuu sitten isoja asioita logistiikan, mainonnan ja muiden ei-elokuvallisten asioiden parissa. Mm. tämän takia tutkitaan, voisiko ensi-iltapäivä olla joku muu, Itämäki sanoo MTV:n haastattelussa.

Itämäki sanoo, että Finnkino tutkii edelleen päivän vaihtoa. Nyt tutkitaan sitä, miten vaihto on mahdollista, mitä hyötyjä ja haittoja sillä voisi olla sekä tutkitaan käytäntöjä maailmalta.

- Jos kaikki etenee oikein, niin alkusyksystä päästäisiin tekemään päätöksiä. Saattaa olla, että ensivuoden alkupuolella saattaisi olla uusi päivä käytössä. Paljon pitää kuitenkin tapahtua, että päivä muuttuu, Itämäki sanoo.

Projektipäällikön mukaan asiassa pyritään siihen, että kaikki ovat samaa mieltä päivän vaihtamisen kannattavuudesta.

Keskiviikon ottamisen ensi-iltapäiväksi on ajateltu vähentävän viikonlopun ruuhkia elokuvateattereissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.