Mainos

Finnair on yhä vaikeuksissa matkatavaroiden kanssa

Lentomatkustajat saattavat joutua odottamaan matkatavaroitaan jopa yli tunnin koneen laskeutumisen jälkeen. Ruuhkia on yritetty helpottaa sallimalla entistä laajempi ulkotyömahdollisuus. Pysyvä ratkaisu tilanteeseen tulee vasta vuonna 2009, kun uusi terminaalilaajennus valmistuu.

Sadat matkalaukut jäävät vieläkin jälkeen Helsinki-Vantaalla. Matkustajat ovat vaihtaneet konetta, mutta matkatavarat eivät ole vaihtokoneeseen ehtineet. Ruuhkautunut matkatavaroiden purku ei pysy vaihtolentojen aikatauluissa. Vaikeudet alkavat usein jo Euroopan kentiltä, jotka sesonkiaikaan kärsivät myös ahtaudesta. Henkilökunnalla ei yksinkertaisesti ole tilaa käsitellä saapuneita matkatavaroita, mutta tilannetta on yritetty parantaa.

- Tällä hetkellä meillä on tilapäisjärjestelyjä, ollaan yritetty saada työskentelytilaa ulkoa näin kesän ajaksi ja pitkällä tähtäimellä apu tulee vuonna 2009 kun terminaalin laajennus valmistuu, vakuuttaa Kari Kaijanen Finnairilta.

Ruuhkaisimpina iltapäivän tunteinä käsitellään noin kuutta tuhatta laukkua. Henkilökunta purkaa koneista matkatavarat asiakkaalle keskimäärin varttitunnissa. Kiireisimpinä päivinä odotusaika voi venyä jopa yli tuntiin.

Tänään Helsinki-Vantaalta löytyi melko tyytyväisiä matkaajia, esimerkiksi Bulgarian koneen matkalaukkuja ei tarvinnut odotella. Singaporesta tulleet sen sijaan olivat joutuneet odottamaan laukkujaan parisenkymmentä minuuttia.

Finnairin tavoitteena on, että lyhyen matkan lennoilla laukkuaan joutuisi odottamaan maksimissaan 12 minuuttia ja pitkän matkan lennoilla 20 minuuttia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.