Mainos

Finavia: Jyväskylän lentokenttäfarssi poikkeuksellinen

Lentokenttiä joudutaan sulkemaan henkilöstövajeen vuoksi vain harvoin.

- Jonkun kerran on käynyt niin, että työvuoro on sairastunut, eikä kentälle ole saatu riittävää vahvuutta sen avaamiseksi, kertoo lentoasemaliiketoiminnan johtaja Reijo Tasanen Finavialta.

Sunnuntaina kello 17.00 Helsingistä Jyväskylään lentänyt Finnairin reittikone ei päässyt laskeutumaan Jyväskylän kentälle aikataulussa, koska kentällä ei ollut henkilökuntaa.

Syynä sattumukseen oli virhe kolmen työntekijän työvuorolistassa. Työt oli epähuomiossa merkitty alkavaksi tuntia liian myöhään.

Myöhästymiset riesana

Lentoasemat ovat avoinna reittiliikenteen mukaan. Koneiden myöhästymiset aiheuttavat pulmia lentokenttien aukiolossa etenkin öiseen aikaan.

- Jos kone on kovasti myöhässä, ongelmia tulee, kun työntekijöiden työaika loppuu, sanoo Jyväskylän lentoaseman päällikkö Esa Kainulainen.

Pahoja myöhästymisiä, jotka edellyttävät venymistä lentokentän henkilökunnalta, sattuu Jyväskylässä Kainulaisen mukaan yhdestä kolmeen kertaa vuodessa.

- Lentoasemien aukioloaikoja tarkistettiin vuosi sitten. Silloin esiintyi ongelmia aukiolojen kanssa, mutta nyt myöhästyneiden koneiden tarpeisiin on pystytty vastaamaan paremmin, Tasanen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.