Ferrarin leiri raivostui nolosta mahalaskusta – pahin vasta edessä?

Ferrarin osalta Belgian GP -viikonloppu oli niin huono kuin pahimmat arviot osasivat odottaa. Italialaistalli oli hätää kärsimässä perjantain harjoituksissa, eikä meno muuttunut sen paremmaksi lauantain aika-ajoissa tai sunnuntain kisassa. 

Ferrari-kuskeista Charles Leclerc lähti kisaan ruudusta 13. ja Sebastian Vettel ruudusta 14.

Lopputuloksissa ainoa muutos oli se, että Vettel päätyi Leclercin edelle.

Sijat 13. ja 14. Ei pisteen pistettä.

Belgian GP -viikonloppu oli yksi Ferrarin synkimmistä pitkiin aikoihin.

– Olemme pettyneitä ja vihaisia. Aivan samalla tavalla kuten meidän fanimmekin ovat. Ja sille on hyvä syy, Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto totesi kisan jälkeen.

– Meneillään on vaikea hetki kaudesta. Nämä ovat kuitenkin niitä aikoja, jolloin meidän pitää olla yhtenäisiä ja katsoa eteenpäin, jotta pääsemme tästä yli.

Binotto viittasi vaikealla hetkellä siihen, miten Ferrarin alakulo ei välttämättä tähän lopu.

F1-karavaani siirtyy nyt Italiaan, Monzan radalle. 

Siellä ratkaisevaan rooliin nousee suoranopeus, joka on Ferrarin tämän hetken ylivoimaisesti isoin heikkous. 

Ongelma näkyi rajulla tavalla jo Belgiassa, missä monacolaistähti Leclerc ei meinannut päästä muista ohi.

– Jouduin käymään kahdesti varikolla, minkä myötä tipahdin alaspäin. Yritin kuitenkin ottaa muita kiinni, mutta ohittaminen oli hyvin vaikeaa – jopa DRS:n avulla.

Samalla, esimerkiksi Alfa Romeon Kimi Räikkönen onnistui ohittamaan Vettelin, vaikka Alfa Romeo onkin Ferrarin asiakastalli.

– Meidän on pakko löytää jotain, koska nykytilanne on todella vaikea, Leclerc vaati.

Ferrarin kannalta paha mahalasku tuli todella kiusalliseen paikkaan, sillä Monzan lisäksi edessä on myös sen juhlakisa. Kolmen kilpailun putki päättyy Italian Mugelloon, joka on Ferrarin tuhannes kilpailu F1:ssä.

– Edessä on kaksi tärkeää kisaa, joihin meidän täytyy keskittyä huolella. Mutta samalla on oltava realistinen. Emme voi odottaa ihmeitä, Vettel totesi ja summasi:

– Paketti on mitä on ja emme ole niin vahvoja, mitä haluaisimme olla. Mutta meidän on oltava vain optimistisia ja etsiä hyvät jutut. Vaikka niitä ei juuri nyt olekaan hirveän montaa.

Lue myös:

    Uusimmat