F1-sarja hehkutti Kimi Räikkösen temppua – tämä taidonnäyte jäi vähälle huomiolle: "Hän näytti tässä kokemuksensa"

Alfa Romeon Kimi Räikkönen nousi sunnuntaina Rubens Barrichellon rinnalle kautta aikojen kokeneimmaksi F1-kuskiksi. Suomalaisella on nyt brassikuskin tavoin takanaan 322 kisalähtöä F1-sarjassa. Suomalainen jäi Venäjän GP:ssä sijalle 14, mutta hän onnistui näyttämään osaamistaan Sotshin radalla.

Räikkönen tunnetaan varsin siistinä kuskina, joka harvemmin sortuu virheisiin ohitustilanteissa. Jäämiehen maltista nähtiin esimerkkejä myös Venäjän GP:ssä.

F1-sarja on nostanut sosiaalisessa mediassa esiin tilanteen, jossa Räikkönen ohitti Williamsin Nicholas Latifin yhdeksännellä kierroksella ja nousi kisan 14:nneksi.

Yli 40 sekuntia pitkästä pätkästä näkyy, kuinka kärsivällisesti Räikkönen ajoi sarjan kokemattominta kuskia vastaan. Hän oli selvästi nopeampi kuski, mutta teki ohituksen vasta, kun paikka oli täydellinen.

– Hyviä asioita tapahtuu niille, jotka malttavat odottaa. Kimi näytti tässä kokemuksensa, kun hän odotti oikeaa hetkeä iskeä, jotta hän voi myös pitää paikkansa, sanaili F1-sarja.