F1-lähtöjärjestys: Valtteri Bottaksen onnistuminen kriittisessä asemassa – kisan yllä iso ”jokerikortti”

Red Bullin Max Verstappen kruunasi räväkästi alkaneen lauantain isoon onnistumiseen, kun hän täräytti paalulle Ranskan GP:n aika-ajoissa. Sunnuntain kisa on lähtökohtaisesti yhtä Mercedeksen ja Red Bullin miekkailua. Kisan yllä on kuitenkin yksi iso uhkakuva – toiselta nimeltään potentiaalinen sekoittava tekijä.

Red Bullin supertähti Verstappen antoi aika-ajojen alla myrskyvaroituksen muille, kun hän jätti kolmansissa vapaissa harjoituksissa toiseksi tulleen Mercedeksen Valtteri Bottaksen lähes seitsemän ja puolen kymmenyksen (+0,747) päähän.

Aika-ajossa ero kapeni, mutta valtikka pysyi Verstappenin hallussa.

Red Bullin päivä oli pientä silausta vaille täydellinen. Mercedes onnistui kuin onnistui pitämään Sergio Perezin takanaan.

Sunnuntain kisassa nähdään uusi mittelö F1-sarjan supertähtien Max Verstappenin (paalulla) ja Lewis Hamiltonin (2. ruudussa) välillä. Valokeilaan nousee myös kaksi muuta varsin isoa tekijää.

Paluu huipulle vai melkein huipulle?

Mercedeksen Valtteri Bottas pesee tänä viikonloppuna kasvoja Azerbaidzhanin GP:n karmivan sukelluksen jäljiltä. Bottas ei päässyt yhtään mihinkään Bakun katuradalla. Totaalinen vauhtipuute sai myös suomalaisen hämilleen.

Bottas aloitti Ranskan GP -viikonlopun räväkästi – kellottaen heti pohja-ajan. Bottas väläytteli vauhtiaan myös aika-ajon toisessa osiossa, kun hän täräytti listan kärkeen keskikovan seoksen renkailla.

Mercedeksen kannalta Bottaksen onnistuminen on kriittisessä asemassa. Suomalaiskuski yrittää haastaa Verstappenin ja Hamiltonin, minkä lisäksi hänellä on toinen iso tehtävä:

Pitää Sergio Perez takana.

Mercedeksellä on kisassa taktinen etulyöntiasema niin pitkään, kun se pystyy pitämään kaksi kuskia kärkikolmikossa.

Bottaksen lähtökohdat ovat hyvät, sillä hän loisti perjantain pitkissä kisavedoissa. Olennaiseen rooliin nousee jälleen kerran se, miten suomalainen pystyy pitämään renkaistaan huolta.

Jokerikortti

F1:n tämän kauden kisoissa on riittänyt säpinää joka ikinen kerta. Mikään ei muutu nytkään.

Tämän takaa jo sään luoma jännityselementti. Paul Ricardin rata-alueelle on ennustettu sade- ja jopa ukkoskuuroja sunnuntain kisan ajaksi.

Epävakaat olosuhteet luovat lottoefektin kilpailun ylle.

Mikäli vesi sekoittaa pakkaa, kysymysmerkit kohdistuvat muun muassa Bottakseen. Mercedeksen suomalaiskuskilla on ollut tälläkin kaudella omia vaikeuksia vaihtuvissa olosuhteissa – erityisesti renkaiden lämmittämisen kanssa.

Eikä haaste ole mitenkään helppo. Hänen edessään kun on kaksi F1-sarjan eliittitason sadekelin kuljettajaa: Max Verstappen ja Lewis Hamilton.

Lähtöjärjestys:

(soft = pehmeä rengasseos), (medium = keskikova rengasseos)

1. Max Verstappen, Red Bull (medium)

2. Lewis Hamilton, Mercedes (medium)

3. Valtteri Bottas, Mercedes (medium)

4. Sergio Perez, Red Bull (medium)

5. Carlos Sainz, Ferrari (medium)

6. Pierre Gasly, AlphaTauri (medium)

7. Charles Leclerc, Ferrari (medium)

8. Lando Norris, McLaren (medium)

9. Fernando Alonso, Alpine (medium)

10. Daniel Ricciardo, McLaren (medium)

11. Esteban Ocon, Alpine

12. Sebastian Vettel, Aston Martin

13. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo

14. George Russell, Williams

15. Mick Schumacher, Haas

16. Nicholas Latifi, Williams

17. Kimi Räikkönen, Alfa Romeo

18. Nikita Mazepin, Haas

19. Lance Stroll, Aston Martin

20. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

Lue myös:

    Uusimmat