F1-kuski ei pysty ajamaan Australiassa – varamiehelle yllätysdebyytti

3:05

Sauber-kuljettaja Pascal Wehrlein on vetäytynyt F1-kauden avauskilpailusta.

Wehrlein ei ajanut lauantaina harjoituksissa, vaan varakuljettaja Antonio Giovinazzi korvasi hänet. Giovinazzi ajaa myös aika-ajossa ja huomisen kilpailussa. Italialainen tekee ensiesiintymisensä F1-kilpailussa.

MAINOS

Australian F1-viikonloppu C Morella!

Lauantai: Aika-ajo klo 07.55
Sunnuntai: Australian GP klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 06.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

Wehrleinin vetäytymisen taustalla on hänen tammikuussa Race of Champions -kisassa kokemansa ulosajo. Wehrlein loukkasi rytäkässä selkäänsä ja joutui sen vuoksi jättämään ensimmäisen testiviikonkin väliin.

Wehrlein painotti C Moren haastattelussa, että vamma ei suoranaisesti estä ajamista. Sen vuoksi hänen harjoittelunsa jäi kuitenkin vähälle, eikä saksalainen koe olevansa tarpeeksi hyvässä kunnossa fyysisesti. Uudet autot vaativat kuljettajalta fyysisesti entistä enemmän. Wehrlein aikoo ajaa Kiinan osakilpailussa.

– Loukkaannuin yhdeksän viikkoa sitten ja juuri siihen aikaan täytyy valmistautua parhaalla mahdollisella tavalla. Vamma oli taka-askel ja nyt otan kiinni, Wehrlein tiivisti.

Sauberin tallipäällikkö Monisha Kaltenborn kiitteli Wehrleiniä rehellisyydestä. Kuljettaja kertoi tilanteensa eilen illalla ja lopulta yhteispäätöksellä hän jää kauden avauksesta sivuun.

1:30

1:16

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja