F1-kuski avautuu nyt saamistaan tylyistä potkuista – "Sattuu"

F1-kuski Nyck de Vries sai viime viikolla tylyt potkut AlphaTaurilta. De Vries päätti nyt avautua kyseisestä päätöksestä Instagram-tilillään.

De Vries ehti ajaa vain kymmenen osakilpailua AlphaTaurin kuljettajana. Pisteitä? Nolla. 

Tämä riitti AlphaTaurin omistamalle Red Bullille, joka päätti nostaa Daniel Ricciardon takaisin kisakuljettajaksi. Ricciardo, 34, toimi alkukaudella Red Bullin varakuljettajana. 

Ricciardo perii 28-vuotiaan de Vriesin paikan.

– Haluan kiittää Red Bullia ja Scuderia AlphaTauria heidän antamastaan saumasta. On selvää, että pitkäaikaisen unelman menettäminen sattuu, de Vries kirjoitti.

– Elämä on kuitenkin matka. Joskus se pitää kulkea vaikeamman kautta, jotta pääsee sinne, minne haluaa, de Vries jatkaa muotoiluaan.

De Vries päätyi AlphaTaurin kuljettajaksi mutkien kautta. De Vries toimi pitkään Mercedeksen apu- ja simulaattorikuljettajana. Hän sai F1-kisakuskisauman viime kaudella, kun Williamsin Alex Albon joutui jättämään Italian GP:n väliin umpisuolen puhkeamisen takia.

De Vries kiitti ja kumarsi. Hän löi pöytään vakuuttavat näytöt, napaten heti pisteitä debyyttikisastaan.

AlphaTauri etsi puolestaan samaan aikaan uutta kuljettajaa Alpinelle vaihtaneen Pierre Gaslyn tilalle. Red Bull olisi halunnut yhdysvaltaisen Colton Hertan, mutta kuvio ei koskaan toteutunut, koska Hertalla ei ollut eikä ole riittävästi superlisenssipisteitä.

Tämän myötä Red Bullin ja AlphaTaurin katseet kääntyivät de Vriesiin, joka palkattiin piakkoin Italian GP:n jälkeen AlphaTaurin toiseksi kisakuljettajaksi.

De Vries ei päässyt kuitenkaan missään vaiheessa kunnolla vauhtiin. Hän jäi pahasti tallikaverinsa Yuki Tsunodan jalkoihin, minkä lisäksi hollantilaiskuski teki noloja ajovirheitä.

Lopulta Red Bull päätti, että liika on liikaa.

– Tämä on vain yksi kokemus. Nyt pitää mennä eteenpäin kohti uusia tuulia, de Vries muotoili tulevasta suunnitelmistaan.

Lue myös:

    Uusimmat