F-Secure tekee yritysoston Yhdysvalloista 200 miljoonalla eurolla – "Ainutkertainen mahdollisuus kasvaa"

F-Secure tekee yritysoston Yhdysvalloissa.

Tietoturvayhtiö F-Secure tekee yritysoston Yhdysvalloista. F-Secure kertoi ostavansa yhdysvaltalaisen Lookoutin kuluttajille suunnatun mobiilitietoturvan liiketoimintayksikön Lookout Lifen 223 miljoonalla dollarilla (noin 202 miljoonalla eurolla).

Yritysosto vahvistaa F-Securen jalansijaa sille strategisesti tärkeillä Yhdysvaltain markkinoilla, sillä se lähes kolminkertaistaa yhtiön maantieteellisen läsnäolon Yhdysvalloissa.

Yhdistettynä yhtiöllä on merkittävästi suurempi koko, sillä kuvaava yhdistetty liikevaihto viime vuodelta on 146,9 miljoona euroa. F-Securen viime vuoden liikevaihto oli 111 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Timo Laaksosen mukaan yritysosto on merkittävä askel F-Securen Yhdysvaltain-liiketoiminnan kehittämisessä.

– Lookout-kuluttajaliiketoiminnan yritysosto on meille ainutkertainen mahdollisuus kasvaa maailman kiinnostavimmalla tietoturvamarkkinalla toisiaan täydentävän kumppanivetoisen liiketoiminnan kautta, jolla on samanlainen näkemys tulevaisuuden suunnasta, Laaksonen sanoi tiedotteessa.

Heikentynyt kuluttajaluottamus söi myyntiä

F-Secure kertoi keskiviikkona myös ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksestaan. Yhtiön oikaistu liikevoitto laski 9,7 miljoonaan euroon edellisvuoden 12,3 miljoonasta. Liikevaihto kasvoi 27,8 miljoonaan 27,4 miljoonasta.

Toimitusjohtaja Laaksonen sanoi, että yhtiön tietoturvaratkaisujen kysyntä säilyi melko hyvänä, vaikka korkea inflaatio ja heikentynyt kuluttajien luottamus vaikuttavat toimintaympäristöön.

– Pehmeänä jatkunut kuluttajasentimentti on johtanut maailmanlaajuisesti laitemyynnin merkittävään laskuun, ja tällä kehityksellä oli keskeinen rooli F-Securen uusmyynnin kehityksessä vuosineljänneksen aikana.

Yhtiö päivitti keskipitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitaan ja tavoittelee nyt yli 200 miljoonan euron liikevaihtoa vuoteen 2026 mennessä. Tämän vuoden ohjeistustaan F-Secure päivittää sitten, kun yritysoston aikataulu on tiedossa.

Lue myös:

    Uusimmat