Eurooppaan jälleen muuri – nyt Unkarin ja Serbian rajalle

Unkari aikoo rakentaa neljä metriä korkean aidan Serbian vastaiselle rajalleen. Tarkoitus on estää laittomien maahanmuuttajien virta Unkariin.

Unkari kuuluu passittomaan Schengen-alueeseen, joten se on houkutteleva kohde Balkanilta tuleville pakolaisille. Balkanilla on paljon etenkin Lähi-idästä tulleita pakolaisia. Viranomaisten mukaan Unkariin on tullut tämän vuoden aikana laittomasti 57 000 ihmistä – heistä 95 prosenttia Serbian rajan yli. Koko viime vuoden aikana luku oli 43 000, joten laiton maahanmuutto on lisääntynyt selvästi.

– Maahanmuutto on yksi merkittävimmistä ongelmista EU:ssa. Unioni yrittää etsiä ratkaisua tähän ongelmaan, mutta Unkarilla ei ole varaa odottaa enää, Unkarin ulkoministeri Peter Szijjarto sanoi lehditötilaisuudessa tänään Budapestissa.

Ulkoministerin mukaan aidan rakentaminen ei riko kansainvälisiä sopimuksia.

Aidan tai muurin on tarkoitus kattaa koko Serbian vastainen raja, joka on samalla EU:n ja Schengen-alueen ulkoraja. Aidan pituus on noin 175 kilometriä.

Samaan aikaan aitasuunnitelmien kanssa Unkarissa on aloitettu julistekampanja maahanmuuttajia vastaan. Julisteissa lukee muun muassa: "Jos tulet Unkariin, et voi viedä unkarilaisten töitä."

Jo aiemmin Bulgaria on rakentanut aidan Turkin vastaiselle rajalleen pitääkseen laittomat siirtolaiset poissa maasta.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja