Mainos

Euroopan joululiikenne yhä lumikaaoksessa

Euroopan joululiikenne takkuaa edelleen pahasti.

Pariisin Charles de Gaullen kentällä satoja lentoja on peruttu, mikä vaikeuttaa noin 60000 ihmisen matkustamista.

Syynä on pakkassää ja pula jäänestoaineesta, jota tarvitaan lentokoneiden puhdistamiseen jäästä. Jäänestoa on saatu päivän aikana Yhdysvalloista, ja myöhemmin sitä odotetaan myös Saksasta.

Yksi kentän terminaaleista jouduttiin iltapäivällä evakuoimaan, kun terminaalin katolle oli kertynyt vaarallisen paljon lunta. Parintuhannen matkustajan evakuointi sujui viranomaisten mukaan rauhallisesti.

Lennot myöhästelevät myös Saksassa ja Belgiassa. Düsseldorfin kenttä Saksassa suljettiin aamulla, ja myös tieliikenne takkuili. Teiden pinnat olivat jäiset yön sateiden jäljiltä, ja tälle päivälle on ennustettu uusia pakkasia ja lumisateita. Noin 700 ihmistä joutui viettämään osan aattoyöstä junissa, kun Berliinin ja Hannoverin välinen rata jäätyi.

Brysselin kenttä oli suurimman osan päivää suljettu saapuvilta lennoilta. Myös Brysselistä lähtevät lennot olivat pahasti myöhässä. Matkustajien ahdinkoa yritettiin helpottaa kenttävuoteilla.

-Olemme järjestäneet tänne satoja vuoteita Belgian armeijalta ja Punaiselta Ristiltä, jotta ihmisten ei tarvitse nukkua lattialla. Tulossa on hankala yö, sanoi kentän edustaja Jan Van der Cruysse.

Belgiassa oli yön aikana satanut 10-20 senttiä lunta, mikä aiheutti kaaosta myös maanteillä. Junaliikenne myöhästelee pahasti, koska työntekijät eivät päässeet huonossa säässä töihin.

Belgiasta Luxemburgiin vievä moottoritie on kiinni lumentulon vuoksi.

Lontoon Heathrow'n kentän edustajat puolestaan arvioivat, että suurin osa päivän vuoroista kyetään lentämään. Junaliikenne sen sijaan takkuilee lähes koko maassa, ja säätieteilijät ennustavat lisää lumisateita ja liukkaita kelejä.

Etelä-Ruotsissa sankka lumentulo vaikeutti joulun liikennettä. Tanskassa Bornholmin saarella sadat turistit joutuivat viettämään yönsä armeijan kasarmeilla tai lautoilla rankan lumipyryn vuoksi.

(MTV3 - STT - AFP - DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.