Mainos

EU:lta kova vaatimus Netflixille – vähintään 30 prosenttia eurooppalaista sisältöä

EU-parlamentti ja jäsenvaltiot pääsivät sopuun uusista lähetyssäännöksistä, jotka koskevat myös suoratoistopalveluja, kuten Netflix ja Amazon Prime video.

Uusien säännösten mukaan Netflixin ja muiden, usein yhdysvaltalaisten suoratoistopalvelujen sisällöstä vähintään kolmekymmentä prosenttia on oltava Euroopassa tuotettua. Tämän toivotaan tuovan piristystä eurooppalaisille sisällöntuottajille. Samat säännöt pätevät myös EU:ssa toimiviin tv-kanaviin. 

Samalla suoratoistopalvelujen tuottajille esitettiin toive, että ne sijoittaisivat eurooppalaiseen sisällöntuotantoon joko suoraan tai kansallisten rahastojen kautta.

– Luomalla samat säännöt samankaltaisille palveluille jakelukanavasta ja käyttötavasta riippumatta, olemme tehneet EU-sääntelyä, joka sopii digitaaliseen aikaan, toteaa europarlamentaarikko Sabine Verheyen parlamentin tiedotteessa.

Uusia toimia vihasisällön suitsimiseen

Parlamentti kiristi myös säännöksiä väkivaltaisen tai terroriin viittaavan sisällön suitsimiseksi. Videonjakopalvelut, kuten Google tai Facebook velvoitetaan luomaan selkeä ja helppokäyttöinen järjestelmä, jolla käyttäjät voivat ilmoittaa sisällön sopimattomaksi. Lisäksi yhtiöt ovat velvollisia "reagoimaan nopeasti" käyttäjien ilmoituksiin.

TV-mainonnan suhteen tehtiin myös ratkaisuja. Jatkossa parhaana katseluaikana kello 18.00 ja puolenyön välillä kaikesta lähetysajasta mainoksia saa olla korkeintaan viidennes.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.