Mainos

EU-komissio: Kreikalle 35 miljardia lisätukea

Komissio on sopinut ylimääräisestä 35 miljardin euron tuesta Kreikalle. Tuella on tarkoitus luoda työpaikkoja ja kasvua.

Kaksi päivää euromaiden huippukokouksessa syntyneen sopimuksen jälkeen, Euroopan komissio on paljastanut suunnitelmansa auttaakseen Kreikkaa maksimoimaan tuista saatu hyöty. Tämä tietää hieman yli 35 miljardin euron lisätukea Kreikalle.

– Kreikka on jo nyt saanut enemmän tukea, kuin kaikki Euroopan maat yhteensä saivat Yhdysvalloilta Marshall-tukena toisen maailmansodan jälkeen. Olemme kuitenkin valmiit viemään tämän vielä askeleen pidemmälle, auttaaksemme Kreikkaa nousemaan talousvaikeuksistaan, EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoo.

Hänen mukaansa nämä 35 miljardia auttavat  palauttamaan sijoittajien kiinnostuksen maata kohtaan, sekä luovat toivoa nuoremmille sukupolville. Rahat on tarkoitus kerätä yhdessä Kreikan viranomaisten kanssa EU:n eri ohjelmista.

– Luotan siihen, että Euroopan parlamentti ja jäsenmaat hoitavat roolinsa niin, että saamme rahat vapautettua nopeasti, Juncker sanoo tiedotteessa.

35 miljardin potti tulisi Kreikalle lisänä jo keskusteluissa esiintyneen hieman yli 80 miljardin euron tuen lisäksi. Rahalla on tarkoitus tukea Kreikan talouden kasvua vuoteen 2020 asti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.