Mainos

ETLA:n Korkman: Talous heikkenee kahdeksi vuodeksi

ETLA:n toimitusjohtaja Sixten Korkman uskoo, että talouskehitys tulee olemaan heikkoa Suomessakin pari seuraavaa vuotta. Esimerkiksi vienti ja työllisyys heikkenevät.

- Vaikka EU:n johtajat tekivät eilen varsin merkittäviä ratkaisuja, joilla finanssikriisin hallitsematon syveneminen saadaan estettyä, vaikeudet eivät ole voitettuja tai ohi. Talouskehitys tulee olemaan heikkoa pari vuotta, vienti heikkenee, asuntomarkkinoiden tila on ongelmallinen, rakennustuotanto kärsii, Korkman luettelee kriisin jo aiheuttamia monia kielteisiä vaikutuksia suomalaisiin.

Kartonkiyhtiö Stromsdal kertoi tänään pankkikriisin johtavan koko henkilöstöä koskeviin yt-neuvotteluihin.Korkman ei ota kantaa tähän yksittäiseen yhtiöön, mutta sanoo, että talouden synkkeneminen näkyy jo kaikissa tuoreissa talousluvuissa. Esimerkiksi luottoa ei uskalleta ottaa tai sitä ei saa.

- Finanssikriisi tulee näkyy yritysten tuloksissa ja se tulee aiheuttamaan uudelleenarvioita työllistymisen suhteen.

Korkman odottaa nyt EU:n jäsenmailta konkreettista tietoa siitä, miten valtiot lähipäivinä jatkavat markkinoiden vakauttamista. Korkmanin mukaan uhkaava luottolama saatiin kuitenkin EU-johtajien eilisellä päätöksellä torjuttua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.