Mainos

Espoosta löytyi suuri räjähdysainekuorma

Ainutlaatuisen suuren lastin alkuperästä ei ole tietoa.

Espoosta Vermon raviradan parkkipaikalta on löytynyt yli kahdensadan kilon räjähdysainekuorma. Espoon poliisi löysi räjähteet parkkipaikalle jätetystä perävaunusta torstain vastaisena yönä.

Tutkimuksissa on selvinnyt, että räjähteet olivat täysin toimintakunnossa. Räjähteiden tuojasta ja niiden käyttötarkoituksesta ei vielä aamulla ollut selvyyttä. Rikoskomisario Rauli Salonen kertoi, että seuraavaksi on tarkoitus keskittyä räjähteiden ja peräkärryn teknisiin tutkimuksiin.

Tavoitteena on selvittää aineiden alkuperä. Rikospaikan tutkimuksissa ei löytynyt vihjeitä siitä, mistä aineet ovat parkkipaikalle tulleet. Poliisilla ei ole tarkkaa tietoa siitä, milloin lasti on parkkipaikalle tuotu. Vaikuttaa kuitenkin siltä, ettei se ehtinyt olla siellä pitkään.

Räjähteet ovat nyt armeijan hallussa, jossa niitä tutkitaan. Valtaosa aineista on aniittia. Noin viisi kiloa on dynamiittia ja kymmenen kiloa dynamiitin ja aniitin sekoitusta. Aniitti ei räjähdä kovin helposti, mutta räjähtäessään se voi aiheuttaa suurta tuhoa.

Jos lasti olisi räjähtänyt parkkipaikalla, sirpaleita olisi voinut lentää jopa kilometrin päähän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.