Espanjan huippulupaus teki upeaa historiaa – päävalmentajalta uljasta ylistystä: "Ei ole normaalia"

7:06
Videolla kuvaa Huuhkajien Kansojen liigan ottelusta.

Vasta 17-vuotias Ansu Fati teki sunnuntaina historiaa, kun hänestä tuli Espanjan maajoukkuehistorian nuorin maalintekijä Ukrainaa vastaan pelatussa Kansojen liigan ottelussa.

Ensimmäisiä otteluitaan Espanjan maajoukkueessa pelaava Fati teki debyyttinsä torstaina Saksaa vastaan, kun hän tuli vauhdista kentälle. Sunnuntaina Fati pääsi ensimmäistä kertaa Espanjan avauskokoonpanoon ja jälki oli tuhoisaa.

Fati aloitti ottelun upealla tavalla, kun hän haastoi hienosti Ukrainan puolustajan heti alkuminuuteilla. Fati kaadettiin ja tuomari vihelsi rangaistuspotkun, jonka Sergio Ramos upotti verkkoon.

Pelikellossa oli 32 minuuttia, kun nuori espanjalaistaituri kirjoitti nimensä historiankirjoihin. Fati laukoi pallon tarkasti oikean tolpan kautta verkkoon ja siirsi Espanjan 3-0-johtoon. Fatista tuli 17 vuoden ja 311 päivän ikäisenä Espanjan maajoukkuehistorian nuorin maalintekijä.

Nuoresta iästä huolimatta Fati on pelaamassa itseään jopa Espanjan avauskokoonpanoon tulevissakin peleissä. Päävalmentaja Luis Enrique ymmärtää kuitenkin, että nuori lupaus on vasta uransa alkumetreillä.

– Kun valitsemme kokoonpanoamme, emme katso ikää. Se ei tarkoita, että meidän ei tarvitse ymmärtää, että Fati tulee pelaamaan huonoja pelejä ja tekemään virheitä monia kertoja. Se on osa hänen oppimistaan, mutta tuo itseluottamus ei ole normaalia, Enrique toteaa Goalin mukaan.

Sunnuntainen suoritus oli Enriquen mukaan täysin mykistävä.

– Ansu Fati on todella onnellinen. Hän on vain 17 ja hänen on kypsyttävä, mutta tuo oli hänen toinen pelinsä maajoukkueessa ja hän uskaltaa tehdä kaiken tuon, Enrique hämmästelee.

Fati on viimeisen vuoden aikana murtautunut nyt Barcelonan vakiokokoonpanoon sekä Espanjan maajoukkueeseen vasta 17-vuotiaana. Enrique jaksaa uskoa, että nuori lahjakkuus pitää jalat maassa, vaikka peli onkin viime aikoina kulkenut upeasti.

– Hän tekee kovasti töitä nöyryydellä. Hän on harjoitellut uskomattomalla vauhdilla. Hänen iässään nämä hetket voivat helposti nousta päähän, mutta hän on tarpeeksi kypsä tietääkseen, että hänen seuraamansa polku on paras. Hän on erittäin rauhallinen ja nöyrä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja