Esikoistaan odottava Maria Kuusiluoma kertoo keskenmenostaan

Näyttelijä Maria Kuusiluoma, 39, odottaa onnellisena esikoistaan. Maria kertoo Me Naiset -lehdelle antamassaan haastattelussa, ettei lapsen saaminen ole hänelle asia, joka tapahtuu automaattisesti, nappia painamalla.

Maria Kuusiluoman ja hänen italialais-suomalaisen miehensä esikoinen näkee päivänvalon loppukeväästä, huhtikuussa.

Ajatus äitiydestä on Marialle kasvavasta vatsasta huolimatta vielä vieras. Hän kertoo, että olisi voinut valita myös elämän ilman lasta.

– Monen on vaikea niellä, että kaksi tervettä, aikuista ihmistä tietoisesti kieltäytyy hankkimasta lapsia. Nuorempana kuittasin vauvahuhut reippaasti, että ura on minulle tärkeämpää. Niin kuin se olikin.

Maria tietää myös nelikymppisenä ensisynnyttämisen riskit. Hän sai asiasta raskaan muistutuksen vuosi takaperin, kun silloinen raskaus päättyi keskenmenoon.

– Olin vasta kolmannella kuukaudella, mutta olin jo ehtinyt ajatella yhdeksän kuukauden päähän. Siksi se oli kova juttu ja tuntui pahalta, vaikkei meillä asian johdosta mitään surujuhlia järjestetty. Realistiseen tapaani ajattelin, että oli onnellisempaa, ettei kromosomihäiriöinen raskaus edennyt pidemmälle, Maria miettii.

Näyttelijätär on pohtinut ihmisten asennetta lasten "hankkimiseen".

– Aina on korostettu ehkäisyn tarpeellisuutta, mutta toinen puoli on jäänyt vähemmälle. Entä kun lasta ei kuulu yrityksistä huolimatta? Syytkin ovat niin moninaisia, elämäntilanteeseen ja stressiin liittyviä.

Energinen Maria ei oikein malttaisi odottaa huhtikuulle.

– Viisaammat väittävät, että luonto on järjestänyt asian oikein. Antanut meille vanhemmille mahdollisuuden kasvaa odotuksen mukana.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat