Mainos

Erlundin kuolinsyytä tutkitaan

Kansanedustaja Rainer Erlundin kuolemaan johtaneen veneonnettomuuden tutkinta jatkuu turmasta hengissä selvinneiden kuulustelulla Hangossa.

Rainer Erlund

Erlundin ruumiinavaus on määrä tehdä mahdollisimman nopeasti, luultavasti jo huomenna. Kuolinsyy selvinee parin päivän sisällä. Kuolinsyyvaihtoehdot ovat tässä vaiheessa hukkuminen ja sairaskohtaus.
Tammisaaren poliisista kerrotaan, että henkirikoksen ja itsemurhan mahdollisuus on suljettu pois kuolinsyiden joukosta.

Pelastusviranomaiset paikalle hälytti Erlundin veli Ralf Erlund, joka seisoi onnettomuuden sattuessa rannalla. Hän uskoo veljensä iskeneen päänsä veneen laitaan. Erlundin onnettomuusvene kaatui noin 50 metrin päästä rannasta. Merivesi alueella oli pari-kolme metriä syvää ja jääkylmää.

Kansanedustaja Rainer Erlund sai surmansa veneonnettomuudessa eilen illalla. Kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa mukana ollut eduskunta-avustaja kertoi, että onnettomuus tapahtui hyvin nopeasti. Avustaja Hans Lönnberg yritti elvyttää Erlundia, mutta paikalle tullut MediHelin lääkäri totesi Erlundin kuolleeksi.

Erlund oli yhdessä kahden muun miehen kanssa kokemassa verkkoa Tammisaaressa Bromarvin edustalla, kun vene kaatui puoli kahdeksan aikaan eilen illalla.

Veneessä olleesta kahdesta muusta miehestä toinen joutui sairaalahoitoon, mutta veneessä mukana ollut Erlundin eduskunta-avustaja Lönnbergselvisi vammoitta.

Rainer Erlundin hukkumispaikka

-Vene kaatui ja sain Erlundin rantaan. Yritin elvyttää häntä, mutta se ei auttanut, Hans Lönnberg sanoi. Lönnberg ei osannut ottaa kantaa, menehtyikö Erlund hukkumalla.

-Sydänvaiva tai hukkuminen, vaikea sanoa, Lönnberg totesi. Lönnbergin mukaan miehet joutuivat uimaan rantaan 50-100 metrin matkan. Heillä ei ollut yllään pelastusliivejä.

Erlund oli kuollessaan 60-vuotias.

Erlundin paikalle eduskuntaan nousee puolustusministeri Jan-Erik Enestamin erityisavustaja Christina Gestrin.
Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, puolustusministeri Enestam on pahoitellut Rainer Erlundin poismenoa.

Erlund 1940- 2000

Rainer Erlund oli syntynyt 12. 4. 1940 Bromarvissa Tammisaaressa. Erlund oli koulutukseltaan sosionomi ja

Bromarvin onnettomuuspaikka

ammatiltaan toimittaja. Hän työskenteli toimittajana mm. Hufvudstadsbladetissa ja Västra Nylandissa sekä toimi Hangötidningenin päätoimittajana 1979- 1992.

Erlund oli Hangon kaupunginvaltuustossa1977-88 sekä 1997. Kaupunginhallituksen puheenjohtajana hän toimi 1997-1998. Erlund valittiin eduskuntaan vuonna 1999.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.