Erikin odotus lintutornissa palkittiin: Kuvasi Helsingistä Tallinnan iltavalot helmikuisen Itämeren yli – näin Pekka Pouta kommentoi tarkkaa otosta

2:50
Katso tästä viikon sääennuste:

Lauttasaaren Myllykallion lintutorni on saarelaiselle Erik Sahlströmille tuttu paikka. Korkealla mäellä olevasta paikasta on mukava etsiä, katsoa ja kuvata lintuja ja muita Itämeren ilmiöitä. Eilen illalla Sahlströmin kuvauskohteeksi osuivat Tallinnan iltavalot.

Helsingin ja Tallinnan välillä on Itämerta kahdeksisenkymmentä kilometriä, joten ihmissilmillä vastarantaa saa katseella hakea. Onneksi on kamera ja riittävän hyvä optiikka.

Eilinen päivä oli Helsingissä aurinkoinen ja kirkas. Sahlström oli vielä illalla Myllykallion tornissa neljäkymmentä minuuttia. Kameraan osui pimeässä etelärannalla leimuavalta näyttänyt valonauha.

– Käytin superzoomia. Ja valotusaika kuvalle oli 30 sekuntia, Sahlström sanoo MTV:n uutisille tunnelmallisesta ja kangastusmaisesta kuvastaan.

Ja kangastuksestahan kyse on, toteaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

– Tällainen vahva inversioilmiö syntyy, kun on kylmä jääkenttä tai meri, ja niiden päällä lämmin ilma. Valo ikään kuin näkyy horisontin takaa. Tämä on tyypillistä kevättalvella ja keväällä, Pouta sanoo.

Tähän vuodenaikaan kangastus on yläpuolinen, ja kun ilma on vettä viileämpää, on kyseessä alapuolinen kangastus.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja