Entiseltä F1-kuskilta kritiikkiä Max Verstappenille – "Ei edes niissä olosuhteissa pystynyt voittamaan Bottasta"

2:49
Valtteri Bottas ajoi upeaan voittoon Turkin osakilpailussa.

Entinen F1-kuski Jan Lammers lataa kritiikkiä Max Verstappenille, joka ajoi Turkin GP:ssä toiseksi. Lammer sanoo, että Red Bullin pitäisi olla todella huolissaan vallitsevasta tilanteesta.

Valtteri Bottas ajoi ylivoimaiseen voittoon Turkissa. Red Bullin kuljettajakaksikko Verstappen ja Sergio Perez ottivat sijat kaksi sekä kolme. Kilpailussa oli vaikeat olosuhteet. Rata oli märkä, vaikka kunnollista sadetta ei kisan aikana nähty. Lammers kritisoi Verstappenia, kun hän ei onnistunut päihittämään Bottasta. 

– Max oli ensinnäkin iloinen, että ei ollut kuivaa, koska tässä tilanteessa hänellä oli jonkinlainen sauma. Hamilton olisi muuten odennäköisesti tullut paljon nopeammin kohti kärkeä. Meillä oli kilpailu märissä olosuhteissa, jolloin voit kuljettajana tehdä eron. Hän ei edes niissä olosuhteissa pystynyt voittamaan Bottasta, Lammers sanoi NOS Formula 1 -podcastissa.

Lammers on sitä mieltä, että yksi tärkeä seikka jäi liian pienelle huomiolle viikonlopun aikana. Verstappen nousi kuljettajien MM-pisteissä takaisin kärkeen, mutta valmistajien pisteissä Mercedes kasvatti eroaan Red Bulliin.

– Sanomme, että Mercedes on ottanut askeleen eteenpäin, mutta siinä on kyse suuremmasta. Monet kymmenen parhaan joukossa ovat tehneet edistysaskelia paitsi Red Bull. Red Bull joutui melkein AlphaTaurin ohittamaksi kuivalla kelillä tänä viikonloppuna, Lammers totesi.

– Mercedes on selkeästi ottanut askeleen eteenpäin verrattuna Red Bulliin, mutta Red Bullin pitää olla enemmän huolisaan, että heidän ei tarvitse tulevaisuudessa taistella Ferrari ja AlphaTauria vastaan, Lammers jatkoi.

Formula ykkösten seuraava osakilpailu ajetaan 24. lokakuuta Yhdysvalloissa. Kautta on jäljellä kuusi osakilpailua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja