Ennakko: Onko pata taas valttia Jokereita vastaan?

Tänään pelataan jääkiekon SM-liigan runkosarjan toiseksi viimeinen kierros. Porissa sarjakakkonen Ässät isännöi kuudentena majailevaa Helsingin Jokereita. Patapakka on ollut tällä kaudella narrilaumalle ylitsepääsemätön vastustaja, sillä voitot ovat porilaisille 3-0.

Ässien meno on ollut vakuuttavaa koko kauden ajan. Porilaiset tipahtivat hetkeksi kakkossijalta kolmanneksi, mutta kipusi lauantaina taas toiseksi ohi HIFK:n. Ässien kuudesta viime pelistä peräti viisi on päättynyt porilaisten juhliin. Pataryhmän vahvuutena on ollut kurinalaisuus sekä nöyryys. Tiukka ryhmähenki ei anna sijaa leijumiseen, vaan vaatimustaso on päivästä toiseen kova. Valmennusjohto vaatii paljon, mutta pelaajat vaativat itsekin toisiltaan.

- Jokerit on tässä vaiheessa kautta erinomainen vastustaja. Heillä on vielä panosta runkosarjan sijoituksen kannalta, aivan kuten meilläkin. Illan ottelu on esimakua tulevista playoff-väännöistä. Uskon, että illalla on tunnetta ja vauhtia normaalia runkosarjan ottelua enemmän, Ässä-kippari Matti Kuparinen tunnelmoi pelin alla.

Jokerit hävisi lauantaina Lukolle voittomaalikilpailussa. Narrilauman ote ei ole kauden tärkeimpien pelien kynnyksellä vakuuttanut. Joukkueessa on vain yksi kenttä, joka kykenee säännöllisiin tehoihin. Oman pään pelaaminen on kohtuullisen hyvällä tasolla, mutta tällä hetkellä puolustus- ja hyökkäyspeli ei ole tasapainossa keskenään. Siirtyminen hyökkäyksestä puolustamaan ja päinvastoin ei suju parhaimpien joukkueiden tapaan. Jokerit on edelleen kiinni suorassa pudotuspelipaikassa, mutta HPK voi vielä nousta ohi.

Seuraa häntä: Tomas Zaborsky, Ässät

Zaborsky on päässyt kauden loppuvaiheessa kovaan iskuun. Slovakkilaituri on iskenyt maaleja kuudessa peräkkäisessä ottelussa. Muutoinkin maalivire on ollut kevätkaudella kohdillaan, sillä mies on onnistunut maalinteossa 11 kertaa 12 viime pelissä.

Ässät-Jokerit-voiton avaimet

Ässät jatkanee samalla työmäärällä ja draivilla, millä he ovat tähänkin asti pelanneet. Yksittäiset notkahdukset ovat toki mahdollisia, mutta runkosarjan toiseksi viimeisessä pelissä ei ole sijaa löysäilylle. Jokereiden tilanne on siinä mielessä tukala, että runkosarja olisi hyvä päättää iloiseen peli-ilmeeseen. Mikäli tänään tulee kolmas tappio putkeen, saattaa pelihuumori olla tiukalla viimeisellä pelikierroksella.

MTV3.fi-tulosveikkaus: Ässien laaja rynnistys jatkuu tänäänkin. Jokereiden peli ei ole ollut uomissaan, joten kotivoitto on todennäköistä. Ässät voittaa 4-2.

Blues-SaiPa-voiton avaimet

Bluesin tilanne on tukala. Joukkue on hävinnyt neljä viimeistä peliään tehottomuuden vaivatessa, sillä noissa tappiopeleissä espoolaiset ovat kyenneet maalintekoon vain viidesti. Bluesin hyytyminen runkosarjan loppumetreillä ei tiedä hyvää playoffeja ajatellen. SaiPan paineettomuus toi sille lauantaina HIFK:ta vastaan makean voiton. Sputnikit kiusaavat mielellään myös Bluesia. Sairastelut ja loukkaantumiset tosin kaventavat miehistöä selvästi.

MTV3.fi-tulosveikkaus: Pystyykö Blues vielä löytämään uuden vaihteen? SaiPa taistelee, mutta antaa miesvajaudella reilusti tasoitusta. Blues vääntää niukan 3-2-voiton.

HIFK-TPS-voiton avaimet

Sarjakolmonen HIFK hävisi lauantaina yllättäen SaiPalle. Tänään helsinkiläiset yrittävät korjata kurssiaan TPS:ää vastaan. Kotijoukkue pystyy ratkaisuihin laajalla rintamalla. Leveyttä illalla tarvitaankin, sillä TPS pelannee kilpikonnapuolustusta läpi ottelun. TPS selätti lauantaina Ilveksen 2-0. Voitto ei kuitenkaan tuonut vielä helpotusta karsintakurimuksen välttämiseksi, kun Pelicans voitti myös oman taistonsa. Viimeinen sija uhkaa edelleen turkulaisia, joten tilanne kysyy Jukka Koivun miehistöltä henkistä kanttia.

MTV3.fi-tulosveikkaus: Lähtökohtaisesti HIFK on niskan päällä. Mikäli TPS pääsee johtoon, se on todella inhottava vastustaja. HIFK:n leveä materiaali kääntää pelin isäntien eduksi: 3-1.

Ilves-KalPa-voiton avaimet

Alavireiset joukkueet kohtaavat Tampereella, kun kolme viimeistä otteluaan hävinnyt Ilves saa vieraakseen KalPan. Ilveksen on jäänyt kolmessa edellisessä ottelussaan nollille, joten tilanne on sen suhteen hälyttävä. KalPa puolestaan on hävinnyt neljästi viimeisen viiden ottelu aikana. Vahvaa alkuvuotta pelanneet savolaiset ovat päävalmentaja Pekka Virran mukaan kadottaneet pelirohkeuden ja rentouden. Nyt alkaa olla viimeinen hetki kaivaa nuo otteet uudestaan esille.

MTV3.fi-tulosveikkaus: Ilves ei jää tänään maaleitta. Riittääkö kuparisen rikkominen voittoon asti, on eri asia. Toisen joukkueen tuloksellinen alakierre jatkuu tänään. KalPa hakee pisteet: 2-3.

JYP-HPK-voiton avaimet

Runkosarjan voiton jo varmistanut JYP voi lähteä illan otteluun paineettomasti. Hurrikaaniryhmä voi vielä hioa pieniä yksityiskohtia kuntoon ennen playoffeja. Suoraa pudotuspelipaikkaa tavoitteleva HPK antaa JYPille kovan vastuksen. HPK menetti lauantaina johdon ja lopulta voiton nololla tavalla Pelicansille. Tappio kuitenkin tiettävästi sisuunnutti joukkuetta. Tulosta ei ole viime aikoina juuri tullut, mutta illan vastus toimii hyvänä motivoijana.

MTV3.fi-tulosveikkaus: HPK on ollut JYPille tällä kaudella vaikea vastustaja. Niin myös tälläkin kertaa, ja HPK ottaa Jyväskylästä ainakin yhden arvokkaan pisteen: 3-3.

Lukko-Kärpät-voiton avaimet

Lukko on ollut runkosarjan loppupuoliskolla yksi liigan parhaita joukkueita. Hyökkäyspään ratkaisuihin pystyy kaksi vitjaa johtotähtenään Perttu Lindgrenin johtama ykköskenttä. Kettujoukkue on jo lähes varmistanut runkosarjan neljännen sijan. Jos on Lukko ollut kovassa iskussa, niin samaa voi sanoa myös Kärpistä. Joukkue on venynyt hienosti ja noussut sarjataulukossa jo kahdeksanneksi. Onnistumiset ruokkivat positiivista kierrettä.

MTV3.fi-tulosveikkaus: Ennakkoon taistosta voi povata todella tasaista kamppailua. Kärpät on parantanut erikoistilannepelaamistaan viime aikoina, mutta ei kestä vertailussa Lukolle. Erikoistilanteet kääntävät pelin: 3-2.

Pelicans-Tappara-voiton avaimet

Pelicansilla on oiva mahdollisuus parannella asemiaan sarjan hännillä ottelussa Tapparaa vastaan. Pussinnokat ovat ajoittain väläytelleet taistelutahtoaan. Voitto olisi otettava keinolla millä hyvänsä, mutta liika puristaminen ei tuo parasta tulosta. Tappara menetti aiemmin mahdollisuutensa pudotuspeleihin ja seilaa kuuden ottelun tappioputkessa. Joukkueen pelihuumori on tästä syystä arvoitus, vaikka SaiPa voi tulla vielä takaa ohi.

MTV3.fi-tulosveikkaus: Nyt jos koskaan on Pelicansin paikka iskeä. Lauantainen HPK-voitto oli osoitus venymiskyvystä. Tappara saa tuskin käännettyä kurssiaan illan peliin, joten Lahdessa juhlitaan kotivoittoa: 3-1.

Lue myös:

    Uusimmat