Englannin puukotusaalto pahenee: Jo kymmeniä kuollut puukotuksen seurauksena tämän vuoden aikana – 17-vuotias Yousef valikoitui ikätoverien uhriksi

Lontoossa kuolemaan johtaneita puukotuksia on arvioitu tapahtuneen kymmeniä tämän vuoden aikana.

Kaksi henkilöä pidätettiin viimeisimmästä puukotuksesta epäiltyinä. Uhri oli 17-vuotias Yousef Makki, joka puukotettiin kuoliaaksi Greater Manchesterissä.

Epäillyt ovat niin ikään 17-vuotiaita. Toista pojista syytetään Yousef Makkin murhasta ja toista avunannosta murhaan. Heidät on vangittu ja heidän tapaustaan on käsitelty tänään Manchesterin nuorisotuomioistuimessa.

Yousef Makkia puukotettiin Gorse Bank Roadilla puoli seitsemän aikaan lauantai-iltana. Hänet tapettiin vain päivä sen jälkeen, kun 17-vuotias Jodie Chesney sai tappavan puukoniskun selkäänsä Romfordin puistossa Itä-Lontoossa.

Maassa on kansallinen hälytystila. 

Puukotukset eivät ole loppumassa 

Viime vuosi oli Lontoon verisin vuosikymmeniin, kun murhien määrä oli 135. Veitsirikollisuuden aalto ei ole The Sunin mukaan lähelläkään loppua.

Britannia näkee veitsirikollisuuden kasvavana koko maassa, mutta Kentissä ja Länsi-Yorkshiressä se kasvaa kaikista nopeimmin.

Puukolla tehdyt rikokset ovat kasvaneet myös Englannissa ja Walesissä vuodesta 2014 ja saavuttaneet huippunsa vuoden 2018 syyskuussa, viimeisimmän Office for National Statisticsin (ONS) raportin mukaan.

Vaikka puukotukset ovat lisääntyneet, poliisien resursseja on pienenetty. Tilintarkastustuomioistuimen mukaan poliisirahoitus laski 19 prosenttia, inflaation huomioon ottaen, vuosien 2010–2011 ja 2018–2019 välillä. Tämä vastaa poliisivoimien menojen 31 prosentin kasvua vuosina 2000–2001 ja 2009–2010.

Luvut osoittavat, että poliisin kokonaismäärä (mukaan lukien virkamiehet, poliisi- ja yhteisön tukihenkilöt) vähenivät maaliskuun 2010 ja 2018 välisenä aikana 18 prosenttia.

Lähes yhdeksässä kymmenestä rikoksesta Englannissa ja Walesissä on puukko mukana. Suurin osa näistä rikoksista on ryöstöjä tai väkivaltarikoksia.  

Lue myös:

    Uusimmat