Mainos

Enestam: RKP:n pysyttävä hallituksessa

Puheenjohtajuuskautensa päätteeksi Jan-Erik Enestam ylisti Vanhasen hallitusta ja muistutti, että hallituspaikka on pidettävä edelleen.

Suomen kaksikielisyyden kannalta on välttämätöntä, että RKP pysyy hallituksessa, sanoo puolueen puheenjohtaja, ympäristöministeri Jan-Erik Enestam.

- Toisen kotimaisen kielen asema ylioppilaskirjoituksissa on hyvä esimerkki. RKP kunnioitti viime vaaleissa antamiaan lupauksia, toisin kuin moni muu puolue, Enestam sanoi tänään RKP:n puoluekokouksessa Vaasassa.

Enestam puolusti puheessaan hallitusyhteistyön tuloksia ja torjui vihreiden pitkään jatkuneen arvostelun toimintaansa kohtaan.

- RKP:n ja vihreiden tapa harjoittaa ympäristöpolitiikkaa poikkeavat toisistaan. Ero on siinä, että RKP uskoo yhteistyöhön perustuvaan politiikkaan kansankiihotuksen ja vastakkainasettelun sijasta, Enestam sanoi ja kehui hallituksen ympäristöpoliittisia saavutuksia mittaviksi.

Enestamin mukaan hallituksen työ on muutenkin ollut RKP:n toiveiden mukaista.

Enestam on johtanut RKP:tä kahdeksan vuotta. Huomenna puoluekokous valitsee hänelle seuraajan. Ennakkosuosikki on valtiosihteeri Stefan Wallin. Tämän kanssa kilpailevat kansanedustaja Astrid Thors, ryhmänjohtaja Christina Gestrin sekä varapuheenjohtaja Jan D.Oker-Blom.

RKP juhlii Vaasan puoluekokouksessa satavuotispäiviään ja hyväksyy uuden puolueohjelman. Juhlan kunniaksi entinen puheenjohtaja Ole Norrback vastaanotti ministerin arvonimen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.