Elvis olikin skotti?

Elvis Presleyn seitsemän sukupolven takainen isoisä on kotoisin Skotlannista, pohjoisessa sijaitsevasta pienestä Lonmayn maaseutukylästä, ilmenee äskettäin tehdystä Presleyn sukututkimuksesta. Kirkonkirjoista selvisi, että Andrew Presley meni naimisiin Lonmayssa vuonna 1713, ja hänen poikansa, niin ikään Andrew, muutti Yhdysvaltoihin 30 vuotta myöhemmin. Hän jatkoi Yhdysvalloissa sepän ammattiaan.

Skotlantilainen kirjailija Allan Morrison sanoo, että hän on selvittänyt vuonna 1935 syntyneen Elviksen sukujuuret koko tältä yli kahdensadan vuoden ajanjaksolta. - Aloin tarkastella Elviksen esivanhempia, kun kuulin huhuja, että suku olisi Skotlannista, kertoo Morrison. - Sain selvitettyä hänen sukupuunsa, ja kun päädyin Lonmayhin, oli kuin olisin löytänyt kultaa.

Aiemmin Skotlanti on voinut ylpeillä vain Elviksen yhdellä hyvin lyhyellä visiitillä Britanniaan. 3. maaliskuuta 1960, kun Presley palasi Yhdysvaltoihin palveltuaan Yhdysvaltain armeijassa Saksassa, hän vietti kaksi tuntia Prestwickin lentokentällä Glasgow'n lähellä.

Lonmayläiset korostavat, että alueella asuu yhä useita Presleyjä ja toivovat, että uutiset kasvattaisivat alueen turismia. He tosin myöntävät, että alue on enimmäkseen maaseutua.

Lue myös:

    Uusimmat