Mainos

Elizabeth Taylor on kuollut

Näyttelijä Elizabeth Taylor on kuollut 79-vuotiaana, kertovat yhdysvaltalaisviestimet. ABC-televisiokanavan mukaan Taylor menehtyi sydänvaivoihin. Hän ehti olla sairaassa kuusi viikkoa.

Taylorin tila oli jo ehtinyt vakiintua ja hänen toivottiin pääsevän kotiin, kun käänne huonompaan tapahtui.

— Legendaarinen näyttelijä, bisnesnainen sekä peloton aktivisti Taylor kuoli rauhallisesti Cedars-Cinain sairaalassa Los Angelesissa, näyttelijän tiedottaja kertoo.

Taylorin kuolinhetkellä paikalla olivat hänen lapsensa Michael Wilding, Christopher Wilding,Lisa Todd sekä Maria Burton.

Vuosikymmenien ura

Lontoossa 1932 syntynyt Taylor oli sodanjälkeisen Hollywoodin suurimpia filmitähtiä. Hänen uransa kesti jopa yli viisi vuosikymmentä. Hän oli lapsitähti jo 11-vuotiaana Lassie-elokuvassa.

Taylor sai kaksi Oscarin-palkintoa rooleistaan elokuvissa Ei rahasta (1960) ja Kuka pelkää Virginia Woolfia (1966). Taylor esiintyi yli 50 elokuvassa 1990-luvulle saakka, mutta taiteellinen ura hiipui jo 1960-luvun lopulla. Viimeiseksi teatterifilmiksi jäi The Flintstones (Kiviset ja Soraset) 1994.

Elizabeth Taylorin yksityiselämä oli myrskyisä. Hän kärsi alkoholiongelmista ja oli naimisissa kahdeksan kertaa, mm. Richard Burtonin kanssa kahdesti. Hänellä oli 10 lastenlasta sekä 4 lastenlastenlasta.

Viime vuosina Elizabeth Taylor oli paljon julkisuudessa Michael Jacksonin sydänystävänä.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.