Elizabeth Taylor jätti jälkeensä huikean omaisuuden

Maaliskuun 23. päivä poisnukkunut Hollywood-tähti oli kuolleessaan rikas nainen, jonka omaisuuden arvioidaan olevan jopa miljardi dollaria.

79-vuotiaana sydämen vajaatoiminnasta johtuneeseen sydänpysähdykseen menehtynyt näyttelijätär oli näyttelijänlahjojensa lisäksi myös piinkova bisnesnainen.

Aikakautensa kauneimmaksi näyttelijättäreksi tituleerattu Elizabeth Taylor ei kerännyt omaisuuttaan niinkään elokuvista, vaan hajuvesillään.

Harva tietää, että Elizabeth Taylor myi 20 vuotta sitten kahden hajuvetensä, Elizabeth Ardenin tuotemerkin alla ilmestyneet White Diamond - ja Passion -hajuvedet miljardilla dollarilla. Hajuvesien kehittäminen ei pysähtynyt näihin tuotteisiin, vaan Hollywood-legenda kehitteli elämänsä aikana 11 parfyymia.

Hajuvesistä nimekkäin on White Diamond, joka on kaikkien aikojen myydyin julkisuuden henkilöiden suunnittelema hajuvesi.

Hajuvesillä saatujen rahojen lisäksi Elizabethin omaisuuden yhtenä kulmakivistä on huikea korukokoelma, joka koostuu maailman legendaarisimmista jalokivistä. Korukokoelman arvon veikkaillaan olevan noin 150 miljoonaa dollaria.

Korujen joukosta löytyy muun muassa La Peregrina -niminen helmi, joka löytyi Panaman rannikolta vuonna 1500. Yli 500 vuotta vanha koru on nähnyt niin Napoleonin hovin kuin Englannin kuningattaren kautta Elizabeth Taylorille. Taylor sai korun suurelta rakkaudeltaan Richard Burtonilta. Burton lahjoitti rakkaalleen myös 69,42-karaattisen Taylor-Burton timantin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat